Przed rozpoczęciem studiów cieszyłem się, że w końcu będę się uczył tego co jest moją pasją czyli informatyki. Pierwszy semestr zmusił mnie do zmiany swojego podejścia. Nie nauczyłem się niczego ciekawego ani przydatnego. #studbaza #gorzkiezale
@sebastian-koziel: dla mnie też był najgorszy pierwszy semestr. Matematyki, fizyki i podstawy programowania (gdzie naprawdę to były jakieś dziwne algorytmy).
Teraz za to w kolejnym semestrze będę miał wszystkie przedmioty na których będę programować.
@sebastian-koziel: Takie życie. Powiem Ci, że to wynika z tego, że ludzie obecnie są nastawieni tylko na praktykę i wąskie specjalizacje. Mi kiedyś jeden pan pułkownik z WAT, bo tam studiowałem, powiedział że w ich czasach było zupełnie inne nastawienie, ludzie chcieli się uczyć ... A szeroka wiedza od matematyki, podstaw architektury i organizacji komputerów, zasady działania kompilatora, optymalizowanie kodu, złożoność algorytmów itp, po programowanie , symulacje , długo by
@MojPierwszyRaz: Nie mam niestety porównania, bo nie wiem jacy byli nauczyciele/wykładowcy kiedyś, ale obecnie podczas nauki czy to w liceum czy na studiach, zdarzało się, że uczeń z podstawową wiedzą z jakiejś dziedziny przewyższał nauczyciela.
#studbaza #gorzkiezale
Teraz za to w kolejnym semestrze będę miał wszystkie przedmioty na których będę programować.
A szeroka wiedza od matematyki, podstaw architektury i organizacji komputerów, zasady działania kompilatora, optymalizowanie kodu, złożoność algorytmów itp, po programowanie , symulacje , długo by