Kupiłem buty w ccc w październiku i po 3 tygodniach noszenia rozkleiły się. Oddałem na reklamację, żądając zwrotu pieniędzy, nie uznali (mieli czas do 16 listopada wg kartki), zgłosiłem ponownie 21 listopada z możliwością naprawy, jednak na karteczce nadal mi napisali że czas ustosunkowania jest do 16 listopada ponownie. Dodam, że buty mimo naprawy w jednym miejscu nadal podeszwa odkleja się od reszty konstrukcji buta (pic rel przed naprawą, po naprawie odklejenie występuje tylko po jednej stronie, ma jakieś 2-3 mm głębokości i jest szerokie na jakieś pół centymetra). Dodam jeszcze że 5 grudnia mi napisali że buty zostaną naprawione, jednak dopiero 19.01 poinformowali mnie mailowo że są do odbioru.
I teraz pytanie: czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy na podstawie ich kartki i niedotrzymaniu terminu ustosunkowania się do reklamacji? Czy mogę odstąpić od umowy, ponieważ sprzedawca pomimo naprawy nie usunął wady produktu? Z góry dzięki pomocnym mierczkom, dodam jeszcze że po raz pierwszy z nimi wojuję.
@mrbeanxx: Ponownie nie popełnię tego błędu, tym bardziej że musiałem kupić dodatkową parę butów. Teraz mi już tylko chodzi o to żeby mi kasę za nie oddali.
@connor1: nie gadaj z szeregowymi kasjerkami, od razu bij do kierowniczki. Po nieudanej reklamacji zgłosiłem buty na zwrot pieniędzy, nawet z podaniem, i co? I dwa tygodnie później oddali mi sklejone buty tłumacząc się, że "jak wada jest do naprawienia, to są tylko naprawiane i nie ma mowy o zwrocie pieniędzy". Dodam tylko, że podeszwa odkleiła się robiąc dziurę na długość palca. Ich klej był tak zajebisty, że mogłem buty
@mrbeanxx: Właśnie zamierzam dzwonić do UOKiKu, bo to są jakieś kpiny i zero poszanowania klienta, aż dziw bierze że jeszcze te sklepy istnieją z taką obsługą posprzedażową klienta.
@mrbeanxx: Najgorsze jest to, że dałem za te buty 130 zł, a u mnie w mieście na targowisku u Rumuna kupiłbym te buty 3x taniej i 5x dłużej bym je nosił.
Z oświadczeń Pana wynika, iż sprzedawca dochował przedmiotowego terminu. Jeżeli ponownie powstanie ta sama niezgodność w towarze lub sprzedawca nie zdoła uczynić zadość żądaniu konsumenta w odpowiednim czasie (tak jak w Pana przypadku) można żądać obniżenia ceny lub odstąpić od umowy na podstawie art. 8 ust. 4 -(wzór pisma w załączeniu).
I teraz pytanie: czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy na podstawie ich kartki i niedotrzymaniu terminu ustosunkowania się do reklamacji? Czy mogę odstąpić od umowy, ponieważ sprzedawca pomimo naprawy nie usunął wady produktu? Z góry dzięki pomocnym mierczkom, dodam jeszcze że po raz pierwszy z nimi wojuję.
#prawakonsumenta #ccc #kiciochpyta #gorzkiezale #prawo
źródło: comment_rKXD1uTulibxte3umaalBErVkM9NE3ds.jpg
PobierzCCC
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
I jeszcze wysłali wzór pisma ( ͡° ͜ʖ ͡