Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +204
Jestem tak stara, że pamiętam chusteczki do nosa wielorazowego użytku.

kolicuch +43
Coraz więcej Polaków rezygnuje z oglądania telewizji. Internet całkowicie przejął ich uwagę
Jeszcze kilkanaście lat temu telewizor był centrum domowej rozrywki. Dziś dla wielu osób wystarczy smartfon, YouTube, Netflix czy TikTok.
Młodsze pokolenia często nie potrafią nawet wymienić ramówki największych stacji telewizyjnych, ale bez problemu śledzą twórców internetowych i podcasty.
Czy za 10 lat tradycyjna telewizja będzie jeszcze miała znaczenie, czy zostanie głównie dla starszych odbiorców?
#internet #telewizja
Jeszcze kilkanaście lat temu telewizor był centrum domowej rozrywki. Dziś dla wielu osób wystarczy smartfon, YouTube, Netflix czy TikTok.
Młodsze pokolenia często nie potrafią nawet wymienić ramówki największych stacji telewizyjnych, ale bez problemu śledzą twórców internetowych i podcasty.
Czy za 10 lat tradycyjna telewizja będzie jeszcze miała znaczenie, czy zostanie głównie dla starszych odbiorców?
#internet #telewizja

0) Ile osób będzie (numeruje jako zero bo to pytanie powiedzmy uzasadnione)
1) Ile płacę za DJa lub zespół
2) Ile wynosi składka (a co to ma do rzeczy?)
3) Czy w ramach składki jest konsumpcja (CO MA ŻARCIE DO MUZYKI? Rozumiem, że jakbyśmy jedli bułkę z masłem to artyście by się mniej należało? A jak byśmy nie jedli to co?)
4) Jaki lokal (parkietowy czy inny)
5) Jaka muzyka będzie grana (?)
6) Ile czasu ma trwać (i jak powiedziałem 6 godzin to pani stwierdziła że to liczy się jako cała doba - fajnie, może mi w pracy za 6 godzin pracy też będą liczyć jak za 24?)
liczyłem się z kwotą rzędu 300-500zł (według stawek z tabelki na stronie), ale serio 1100zł? I co taki artysta z tego zobaczy? Ile z tej kwoty zeżre biurokracja srajksu?
Ręce opadają, może ktoś mi podsunie pomysł jak rozwiązać tę kwestię (nie chcę wykupywać beznadziejnej "muzyki alternatywnej")?
Panie zaproponowały żebym spotkał się z kierownikiem i prosił o obniżenie stawki, ale jedyne na co miałem ochotę to puścić tę kanciapę z dymem...
#zaiks #ozz
z mafią się nie dyskutuje niestety, bo dla mnie Zaiks to instytucja mafijna funkcjonujaca w majestacie prawa. Jak tak dobrze bedzie im szlo to wchlona inne mafie sciagajace characze od wlascicieli lokali uslugowych a dzialajacych pod banderolą ochrony chocby Juventus etc... no coz XXI wiek...
pamietam czasy jak osobiscie jezdzili chlopcy z pruszkowa i wolomina w celu proponowania protekcji
@Mikele89: nie wyglądało to tam jakby coś się dało wskórać - "Proszę Pana, wszystko teraz liczy komputer."
@apaczacz: na 99% dogadam się z DJem, że on zapłaci. Z tego co znalazłem info w necie to albo płacą ryczałt roczny rzędu 2000zł albo za imprezę...35zł (może ktoś mnie poprawi jeśli się mylę ale