Wpis z mikrobloga

@spoleczny_smiec: Pytanie czy początkujący na tyle ogarnia że da się go słuchać. Na tej grupie siedzą raczej goście ogarniący temat, więc wątpię żeby ktokolwiek pokusił się o taką propozycję. I kto naprawi sprzęt jak gość wyleje browar? Dobry synth to kilka tysięcy złotych.
  • Odpowiedz
@Gummy: Nigdy nie miałem okazji płacić za jedzenie/picie w lokalu gdzie grałem ale widziałem kiedyś filmik z RobertM jak jebnął granie bo kazali mu za wode zapłacić.

• Odpowiedz
@Gummy: za kase, nigdy nie grałem za darmo - nie licząc jakiś meetingów gdzie gdy masz okienko to odwiedzasz kolege na konsoli i flache sobie zrobicie, ale to nie granie.
  • Odpowiedz
@nomaam: Owszem, normalna praktyka typu nauczyciel - uczeń tylko nie w szkolnej ławce.

I teraz wracamy do początku. Młody który niby ma się wypromować za schabowego nie będzie ogarniał tematu. A ten, który temat ogarnia nie będzie grał za schabowego.
  • Odpowiedz
@nomaam: Stary, o klubach od kuchni chętnie bym poczytał. W sensie jak to wygląda z perspektywy dja, grałeś kilka lat więc pewnie masz pogląd na to jak zmienia się branża. Miałbyś kiedyś ochotę napisać coś więcej?
  • Odpowiedz
@Gummy: streszczę Ci to w skrócie;

Jak ja zaczynałem, to żeby stanąć na gratach to trzeba było mieć kolegę dja i długo nosić jego walizkę zanim samodzielnie zagrało się seta. Wtedy warto było kupować płyty winylowe itp.

Potem pojawiły się internety, moda na dj bo laski na to leco i wtargnęli na scene dje za 50pln albo darmo byle tam być grając na koniach, polskie januszebiznesu oczywiście woleli takiego 50pln zamiast 400
  • Odpowiedz
@Gummy: O ja p$%^&#e, to jedzenie i picie mogliby sobie już darować. Jak chcą darmowe granie wystarczyłoby napisać że szukają początkujących i w zamian ich trochę wypromują, dadzą jakieś gratisy itd przynajmniej brzmiałoby to poważniej i może znaleźliby się chętni. Sprawa postawiona w ten sposób brzmi żałośnie, pani Joanna to widać mistrzyni PR.
  • Odpowiedz
@NeXIcE: Tu chodzi o jakiś lokal z tanim piwem, który chce dopisać na drzwiach - muzyka live zamiast tv42 albo szafa grająca, nikt nie zwróci uwagi na muzyke bo będziesz w kółko puszczał ona tańczy dla mnie żeby sie janusze nie pozabijali.
  • Odpowiedz
@Gummy: W dzisiejszych czasach mamy wszystkie narzędzia tylko pomysłów brak. Kiedyś tacy muzycy jak Depeche Mode cały rok spędzali na szlifowaniu brzmień a dzisiaj po 10 min. Włączasz inny preset albo wtyczke. Nawet gdybyś się zesrał to jesteś tylko jedną z tysięcy mp3 ściągniętych na dysk randoma w tym tygodniu.

Trzeba mieć pomysł, szczęście i znajomości żeby zaistnieć.
  • Odpowiedz