Wpis z mikrobloga

mam tuner dvbt na usb i mialem na lapku win7 - bylo media center, wszystko gralo, wszystkie stacje ladnie odbieraly.

teraz mam 8.1 - nie mam media center, blaze to jakas porazka, totalmedia nie dziala mi z tunerem, splash wyszukuje programy ale dziala mi tvn hd (najslabszy zasieg), a np tvp rwie niemilosiernie, reszta nawet nie odpala.

moge jakos doinstalowac mediacenter do 8.1? albo jakis inny program co mi ogarnie temat bo juz nie mam pomyslu

#dvbt #telewizja #programy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@psxx: jeśli Ci pokazuje że nie ma sygnału to nie ma sygnału, jaką masz antenę ? Obstawiam ze odbierasz z raszyna bo tylko tam jest TVN HD w Dvbt.
  • Odpowiedz
@kamikaze_: nie, zmienilem tydzien temu ale nie ruszalem nic tu bo zapomnialem tunera z domu, antena jest jak byla.

tylko tvn odbiera, sciagnalem jeszcze inny program to w ogole tvp nie wyszukuje, splash wyszukal ale jest tylko dzwiek lamany a obrazu nic
  • Odpowiedz
@kamikaze_: sluchaj, wyszukalo wszystko poza tym multipleksem z polo tv, eska tv; tylko tvn hd pokazuje jakosc sgynalu 60% i ladnie odbiera, zmienam na tvp1 pokazuje jakosc 80% a dzwiek lamany a obrazu zero
  • Odpowiedz
@kamikaze_: sciagnalem blaze, pojawil sie obraz w polsacie, tvn puls itp, tvp jest dziwek ale tez raz jest raz nie ma; ehh moze jakas antene lepsza trzeba bedzie kupic nie wiem, czemu wczesniej bylo ok a teraz nie jest :X
  • Odpowiedz
@kamikaze_: tak, pokojową. i tak rzadko ogladam tv :D

chyba zainwestuje 5zl w ta przelaczke do tunera i podlacze sie pod antene zbiorcza jakas bo jest takowa; moze to cos da bo zal raz na jakis czas cos obejrzec chce i sie nie da
  • Odpowiedz