Wpis z mikrobloga

• 4
1 717 330 - 40 = 1 717 290

Jak Wy robicie tyle pompek na raz? Przecież tak się nie da.

#pompujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jonzi: Jeśli 40 to jest maks Twoich możliwości i dzielisz te 40 na 3 serie, to pewnie nie męczysz się za bardzo oraz nie masz mega zakwasów, więc możesz wykonywać pompki np. 2x dziennie. Rano i np. wieczorem. Kwestia się rozchodzi o wyrobienie siły i kondycji. Z czasem jak już stwierdzisz, że pompki zaczynają męczyć (powiedzmy, że około 100~150 ), to wtedy wykonuj je tylko 1x dziennie.
  • Odpowiedz
@jonzi: Oraz próbuj różnych wariantów pompek. Od szerokiego rozstawu ramion po wąskie. Warto różnicować i wtedy będą lepsze efekty, gdyż wtedy inaczej angażujesz mięśnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Zeroize: dzięki, właśnie o to chodzi, że jakiś czas temu jak zaczynałem od 33 pompek to zakwasy miałem 3 dni. Zawsze miałem problemy z rękami (nogi dobrze wycwiczone na rowerze) i pora to zmienić. Nawet teraz chwilę po tych pompkach lekko trzęsą mi się ręce przy pisaniu. Jakie odstępy czasowe między seriami?
  • Odpowiedz
@jonzi: To zależy ile też robisz, bo u mnie wychodzi po 30~40 pompek w serii, a tych robię 4 serie lub 5 serii. Dlatego robię sobie dłuższe przerwy, żeby sobie odsapnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz