Wpis z mikrobloga

#ps4

Mirasy, da się zainstalować grę tak aby nie potrzebowała płyty? Niestety moja konsola ma to do siebie że automatycznie wysuwa płytę gdy ma zły humor, czasem nawet w środku nocy potrafi się sama włączyć i wypluć płytę. To jeszcze pół biedy, w końcu konsola ma te parę miesięcy ale #!$%@? ciemny mnie trafia jak gram w fife przez neta i mnie rozłącza w trakcie meczu...

PS. Próbowałem wszystkich tricków z neta na problem wysuwania płyty - nic nie działa. Oddawać konsolę do MM na miesiąc żeby potem stwierdzili że wszystko jest ok nie bardzo mam ochotę
  • 9
@nofink: bo znam życie. Oddam konsole, oni ją odpalą i będzie działać. Po miesiącu do mnie wróci (pewnie jeszcze poobijana) z ekspertyzą mówiącą o braku usterki.
@icek_: To skontaktuj się z infolinią playstation i poproś o kuriera bezpośrednio od nich. Na pewno sprawdzą i szybciej załatwisz niż przez MM (chociaż oni też muszą wysłać do producenta, sami nie mogą tego sprawdzić, znaczy mogą, ale nie mogą odmówić przyjęcia na gwarancję)
@icek_: i troche tez logiczna, bo jakby nie byla potrzebna plyta do uruchomienia gry, to przeciez bys zainstalowal i sprzedal dalej, na jednej plycie by 100 osob gralo ;) dodatkowo naped slychac tylko na poczatku, czyli odczyt jest tylko przez pare sekund w trakcie uruchamiania gry, potem jest nieuzywany