Wpis z mikrobloga

Mircy! Aplikowalem na testera funckjonalnego, na dwoch z trzech etapow rekruacji pytali mnie i testowali z java a na koncu okazalo sie, ze jak cos wyladuje na PL/SQL. Dzis telefon, ze mnie zatrudniaja na okres probny. Mam 2 tygodnie zeby podszkolic sie z PL/SQL. Jakies dobre ksiazki polecacie? Jutro lece kupic :D

#programowanie #bazydanych #sql
  • 16
  • Odpowiedz
@kamdz: 15k oczywiscie! ale 12,5k oddaje na fundusz wykopowy i reszte tylko zabieram. Dodam tylko, ze to okres probny nazwany u nich stażem/praktykami :D Do tego nie mam studiow inf i doswiadczenie zawodowe tylko w.... finansach ale silna motywacje zeby wbic sie do elity IT :D Mam nadzieje, ze cos fajnego z tego wyjdzie.
  • Odpowiedz
3 etapowa rekrutacja na prace za 2500zl na ktora gosc sie godzi bo ktos mu wmowil ze tylko po studiach it mozna pracowac w it choc dostal ta prace podczas gdy pewnie byli kandydaci po it ;)

sam napisal ze zrobi wszystko by byc w it

to teraz bedzie zyl za 2-3k do konca zycia

@kamdz:
  • Odpowiedz
@bazingaxl: Jesli chodzi o mnie to mam nadzieje, ze do konca zycia nie bede rabal za 2-3k :) Mam paru kumpli w zawodzie wiec mniej wiecej wiem jak to moze wygladac, ale tez z drugiej strony z minimalnym doswiadczeniem nie moge wymagac 6k+.
  • Odpowiedz
@bazingaxl: Nie to nie do konca tak. Jave znam tak, ze siedzac w domu i piszac kod powoli robie wszystko co chce. ale brakuje mi obycia i otrzaskania sie i czasem prosta rzecz tworze dwie godziny. Co do sql to tez mam podstawy i baze, ale wszsytkiego bede musial sie nauczyc przez te 3 miesiace tam zeby pewnie zostac. Dlatego dla mnie taka praca to fajna szansa bo moge skillowac
  • Odpowiedz