Kiedy ostatnio w mojej okolicznej piekarni chleb żytni podskoczył już do 6 zł, postanowiłem że zrobię swoje chleby.
Stwierdziłem też że rzucę się na głęboką wodę i zrobię chleb na zakwasie a nie drożdżach.
Zakwas produkowałem przez ostatnie 10 dni aby nabrał mocy.
Mąka jaką użyłem do tego chleba to antyczne ziarno z płaskurki pełnoziarniste Melvitu.
Szybka kalkulacja:
Za 10 kg mąki zapłaciłem dzisiaj 54 zł - wyjdzie z tego około 24
Stwierdziłem też że rzucę się na głęboką wodę i zrobię chleb na zakwasie a nie drożdżach.
Zakwas produkowałem przez ostatnie 10 dni aby nabrał mocy.
Mąka jaką użyłem do tego chleba to antyczne ziarno z płaskurki pełnoziarniste Melvitu.
Szybka kalkulacja:
Za 10 kg mąki zapłaciłem dzisiaj 54 zł - wyjdzie z tego około 24
- Foxington
- Raek
- Kodak
- konto usunięte
- konto usunięte
- +253 innych
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.