Organizuje u siebie #wigilia pierwszy raz w życiu (ʘ‿ʘ) i potrzebuje porad od osób, które już organizowały/maja doświadczenie w ogarnięciu imprez rodzinnych:
- karpia planuje przygotować pare godzin przed – po usmażeniu dać do piekarnika 40*C, żeby zachował temperaturę. Co zrobić żeby nie był suchy?
- pierogi da rade jakoś sprytnie przygotować wcześniej czy gotować jak są goście?
- karpia planuje przygotować pare godzin przed – po usmażeniu dać do piekarnika 40*C, żeby zachował temperaturę. Co zrobić żeby nie był suchy?
- pierogi da rade jakoś sprytnie przygotować wcześniej czy gotować jak są goście?
















A) przed smażeniem obsypać w soli i dodać cytryny (do 1h)
b) marnowanie w cebuli cała noc, przed smażeniem sól i cytryna
c) marynowanie w mleku
#wigilia #gotujzwykopem
Jak robicie karpia
Druga podaje, żeby marynować w jednym i drugim naraz.
Ja robię zgodnie z tą drugą szkołą.
Ale cytryny też dodaję przed