Mam ciasto na dwa placki, leży w lodówce od pięciu dni pod przykryciem. Wygląda dobrze, ale nie wiem czy ryzykować jeszcze pieczenie czegoś z tego. Mąka+woda+drożdże+sól. Ryzykowalibyście? Trochę nie wiem jak rozpoznać czy i kiedy surowe ciasto jest zepsute. Do piekarnika wjechałoby do 300 stopni.
K*a Mirki błagam o przepis na ciasto na pizze które się NIE KLEI. Nie wiem czy mam takiego pecha czy takie prądy, każde ciasto jakie robiłam klei się niemiłosiernie pomimo długiego długiego wyrabiania pic rel. Pomaga jedynie do*******nie tyle mąki że po upieczeniu wyjdzie podeszwa. Akurat poniżej efekt przepisu Ania gotuje (XD) 250ml wody plus 450g mąki. Testowałam też przepis króla roadtripbus i efekt taki sam. #pizza
Kojarzycie ten viralowy makaron z pomidorkami koktajlowymi i fetą z TT? Myślicie że jakiś inny ser nadałby się nawet lepiej? Albo żeby chociaż nadać trochę innego może nawet lepszego smaku? #kuchnia #gotujzwykopem #jedzenie #gotowanie
Jestem generalnie mięsolubny lecz nie stronię od nowości jakie pojawiają się na rynku w obszarze bezmięsnych alternatyw. Od kilku lat kupuję regularnie produkty wege, mam nawet swoich kilka ulubionych. Ale nie o tym - nie umiem zrozumieć, czemu producenci na siłę srają się by na opakowaniu za wszelką cenę znalazły się słowa odnoszące do mięsa? Są takie pyszne burgery wege, serio bardzo je lubię i kupuję regularnie - świetny skład i smak.
Hej! Dajcie jakis mega pyszny przepis na pizzerke. Ostatnio robilem na wzór od tego typa z kocham gotowac, ale chce cos nowego. Moze byc "stonebaked style". Dziekowac :) #pizza #gotujzwykopem #jedzenie
#gotujzwykopem