@riot69: to że smażysz na papelni warzywa że fasolka zielona i kukurydza i papryka i cebula i jak już się zacznie przypiekać to dodajesz curry i mieszasz a potem dodajesz sos sojowy sos chili słodki i ocet i mieszasz i to potem jesz z makaronem albo może też z ryżem jest przepyszne
ostatnio mam takiego smaka na warzywa no po prostu a od dziecka nigdy mi nie smakowały a to się okazało że to po prostu moja mama #!$%@? gotowała bo nie dawała żadnych przypraw tylko samą sól jak już XDXD teraz jak sobie smażę na papelni warzywka to dodaję jakie chce curry itp i to takie pyszne!!!!! kocham najbardziej brokuły faszolkę zieloną kukirydzę mmmm mogę jeść codziennie
@GERM: u mnie brokuły zawsze były gotowane i potem podane ze smażoną bułką tartą i przez to brokuły mnie zawsze odrzucały XD a teraz ludzie jak się je przypiecze na papelni z przyprawami tak mocno to taaaaaakie dobreeee jeszcze tylko się muszę do kalafiora przemóc bo też mam traumę z dzieciństwa
@Kluskislaskie: no nie czy by mi to smakowało akurat XD ja najbardziej lubię takie przysmażone na patelni może takie jak z tego zdjęcia karafiory by były pyszne
LUDZIE PRZECIEŻ TAKI BROKUŁ PRZYSMAŻONY NA PATELNI TAKI CHRUPIĄCY I PRZYPRAWIONY DOBRZE NO PRZECIEŻ TO JEST DANIE BOGÓW GRECKICH
robie se znowu moje autorskie danie czyli warzywa smażone na papelni czyli faszolka zielona czebula brokuły paprika kukirydza i plasterki ziemniaczków tylko tym razem mocniej podsmażę ziemniaczki żeby były takie chru chrupiące ;3 no i zamiast przypraw takich meksykańskich dam teraz po indyjsku curry XD i to zjem z makarorem potem ;3
@LubiePieski: To jest moje zdanie, zaraz pewnie zleca się ortodoksyjny piekarze mnie będą prostować. Do zrobienia zakwasu nie używam wagi, mąkę żytnią 750 i wodę daje na "oko". U mnie ma to konsytencje gęstego ciasta na naleśniki. Mój był dziś karmiony gdzieś około siedemnastej, to ma mało bąbelków. Ale jest zdrowym i silnym zakwasem.
@LubiePieski: Nie przejmuj się, dosyp czubatą łyżkę mąki żytniej jutro jak będziesz karmił, nie dodawaj wody. Dobrze wymieszaj, przykryj żeby kurzu nie łapał i zostaw w ciepłym miejscu na następną dobę. Nie od razu Kraków zbudowano, ty też się nauczysz.