@Tluszcz: Jasne, ale nie bądźmy - jak by powiedziała Kazia S. - schabofobami. Klasyczny schabowy jest wyśmienity, ale wbrew pozorom łatwo go popsuć, a ten przepis miał być z założenia prosty do przyrządzenia i trudny do spie@#$%@*&a.
Mniam. Widać, że schabik jest dobrej jakości, takiego naprawdę nie da się schrzanić. :) Mniam! Pytanie: czy jesteś zawodowo związany z gotowaniem, czy też po prostu lubisz pichcić? :)
@Tremolo_na_marimbie: Tzn solisz je dopiero na talerzu, czy nie używasz soli do ziemniaków? Czy gotowanie ich w ten sposób jest podobne czasowo do gotowania w wodzie?
@Tremolo_na_marimbie: może tajemnica tkwi w świeżych ziołach, a nie tych z torebek. Myślę że w najbliższym czasie uda mi się spróbować i ocenić czy miałeś rację ;) w każdym razie gratuluje pomysłu i świetnego przepisu na "niezwykłego" schabowego :P
@LostHighway: te nie należały do najcieńszych :) 4 kotlety = 80 dkg. Dojdzie spokojnie i zdecydowanie lepsze niż restauracyjny schab rozklepany do granic możliwości z półkilogramową warstwą panierki.
Komentarze (43)
najlepsze
Wykop dodany do ulubionych, zobaczę się z nim w niedziele :)