Idealny na święta, ale nie tylko. Poznaj ciekawostki o Majonezie Kieleckim!

Istnieje od 1959 roku, a jego receptura do dzisiaj pozostaje niezmienna. Rocznie produkuje się go na tyle dużo, że gdyby ustawić jeden słoiczek na drugim, to powstałoby dziesięć wież sięgających do Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 228
- Odpowiedz
Komentarze (228)
najlepsze
źródło: main_11_nawet_thermomix_wie
PobierzCzyli nie jesteś koneserem
No i to mniej więcej się dzieli tak, że Kielecki jest do kanapek, do sałatek, do
często odpowiadasz na pasty? trolling is a art
@t_e_o_m_o: właśnie mnie uświadomiłeś, że istnieje norma techniczna produkcji majonezu..............
źródło: 9efwsb
PobierzJa tam jestem wdzięczny z ten wpis, przypominał mi że zapomniałem ocet kupić
@zubrzpuszczy: niekoniecznie, obudowa akumulatora nie jest przystosowana do tak żrących substancji...
O ile pamiętam, to był strasznie octowy.
Zdecydowanie wolę Winiary albo Pomorski.
Kiedyś był Roleski i też mi smakował, ale już dawno go w sklepie nie widziałem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000023956
Pobierz@ArnoldZboczek:
Pomorski lepszy, nie j---e tak octem jak kielecki ale przynajmniej ma smak w przeciwieństwie do winiary.
@ArnoldZboczek:
Ocet niestety podrożał, to fakt...