Masz w kuchni czarną plastikową łopatkę? Natychmiast ją wyrzuć
Popularne łopatki, szpatułki i inne kuchenne przybory zrobione z czarnego plastiku okazują się bardzo niebezpieczne. Często wytwarzane z przetworzonych odpadów elektronicznych, wypłukują chemikalia prosto do oleju.
miteue z- #
- #
- #
- #
- 21
- Odpowiedz
Komentarze (21)
najlepsze
@jegertilbake: Ile trzeba mieć IQ żeby sprawdzić ile jest tego drewna w drewnie?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Natomiast następna patelnia nie będzie już teflonowa lecz zwykła - metalowa (stalowa). Są patenty aby uczynić takie patelnie nieprzywieralnymi. Wystarczy nagrzacz patelnie do 200°C i dać niewielka ilość choćby masła klarowanego.
Oczywiście masz rację, dobrze nagrzana patelnia stalowa też nie przywiera, ale to już decyzja czy chcesz wszystko smażyć na
Pierwsze słyszę.
Olej nakładać łopatką i to jeszcze gorącą - bez sensu, olej to może jakąś łyżką - no ale nie plastikową to bo plastik w wysokiej temperaturze robi się miękki i łyżka by się zdeformowała po 1 użyciu.
Są plastikowe łyżki, butelki i miseczki ale to do nie do rzeczy które są gorące.