Poczerniali słynne ciasteczka Oreo. Media: używali toksycznego amoniaku
Fabryka kakao Olam w Koog aan de Zaan w północnej Holandii od lat miesza duże ilości toksycznego amoniaku z mielonymi ziarnami kakaowca, aby poczerniać słynne ciasteczka Oreo - informuje dziennik „NoordHollands Dagblad”. Gazeta wskazuje, że fabryka przez lata utrzymywała to w tajemnicy.
P.....D z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 230
Komentarze (230)
najlepsze
TL;DR
Ciasto:
0,5 szklanki mleka
2 i 3/4 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 jajka
120 g margaryny
2 łyżeczki amoniaku
szczypta soli
@elliot_pl:
https://jemyzdrowo.pl/przepisy/skladniki/kakao-holenderskie/
Problem jest tylko wówczas, gdy amoniak POWSTAJE w organizmie. Jest to objaw chorobowy.
1. wrócić do 4 klasy szkoły podstawowej na lekcje czytania ze zrozumieniem - jest to niezbędne żeby zrozumieć że coś jest nie tak kiedy pismak najpierw pisze że węglan amonu jest używany w procesie produkcyjnym i potem zestawia to z toksycznością samego amoniaku dla człowieka.
2. Przenieść sie do 6 klasy na chemie i przypomnieć co to jest hydroliza i w jakich warunkach
Masz wersje łagodną.
.