Czy żywność była kiedyś smaczniejsza i zdrowsza?

Czy to prawda, że żywność była kiedyś smaczniejsza oraz zdrowsza, miała lepszy zapach i fakturę? Czy to tylko fantazje nostalgicznych marzycieli?

- #
- #
- #
- #
- #
- 53
Czy to prawda, że żywność była kiedyś smaczniejsza oraz zdrowsza, miała lepszy zapach i fakturę? Czy to tylko fantazje nostalgicznych marzycieli?
Komentarze (53)
najlepsze
@takJakLubimy: To wyhoduj swoje.
Dokładnie kto pamięta sklepy Leader Price i co tam sprzedawali się nie śmieje .
Działają te same mechanizmy, które sprawiają że kebab o 4 nad ranem po powrocie z imprezy smakuje, niczym najlepszy posiłek na świecie.
Wydaje mi się, że poprostu nie wiesz gdzie się zaopatrzyć.
@takJakLubimy: dokładnie to co ci kolega napisał. Jest dużo piekarnik z prawdziwym chlebem. A kiedyś ciasta były nankremach margarynowych tłustych i były mega słodkie. Spróbuje teraz pójść do dobrej cukierni to zobaczysz jakie są wypasy.
Jedyne czego w markecie niestety nie idzie dostać to dobrego pomidora. To co samemu można wyhodować i to co jest sprzedawane w sklepie to zupełnie
Najgorzej z pomidorami. Te z marketu zawsze jakieś takie bez smaku, ale to może specyfika pomidora, bo muszą wytrzymać dłużej w chłodziarkach i na półkach.
A że żarcie smakuje inaczej to raczej oczywiste. Procesy produkcyjne
To samo mleko.. chyba trzeba mieć swoją krowę żeby nikt cię nie oszukał
Konserwa to już w ogóle w obecnej postaci jest prawie niejadalna.
Czy w drugą stronę, że coś jest obecnie lepsze, niż dawniej? Nie wiem, nic mi do głowy nie przychodzi. Może jest większa kontrola względem czystości czy warunków przechowywania. Ale czy przez to smaczniejsza?
@Fist_Of_Truth: (。◕‿‿◕。)
@Squatlifter: nie była, Była droga i często fałszowana. Dodatkowo mięso nie było badane na pasożyty i żel przetrzymywane. Zakaz jedzenie wieprzowiny w niektórych kulturach nie wziął się znikąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Można się rozejść.