Przepis na CHACZAPURI GURULI - gruzińskie jedzenie jak dla króli
Chaczapuri Guruli nazywane też Guruli Gvezeli to rodzaj serowego pieczywa pochodzący z Gruzji. Chaczapuri Guruli swoją nazwę bierze od regionu z którego pochodzi i w którym jest najpopularniejsze - Guri. W powiązanych wersja pisana i inne rodzaje chaczapuri.
MG78 z- #
- #
- #
- 159
Komentarze (159)
najlepsze
Chaczapuri Adżaruli / Chaczapuri Adżarskie - forma serowej łódki, najbardziej popularne w Polsce, największe i trudno podzielne (jedna łódka raczej dla jednej osoby), smakuje dobrze na gorąco, na zimno już nie. Jak ktoś nie lubi jajka sadzonego z miękkim żółtkiem to to chaczapuri mu nie podpasuje
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Diaspora gruzińska na całym świecie używa mieszanki mozzarelli oraz fety. Ja również preferuję to połączenie, taka mieszanka jest słona i dobrze się ciągnie czyli tak jak powinno być. W różnych rodzajach stosuję różne proporcje i czasem jest to świeża mozzarella (w adżarskim), czasem taka w bloku.
Możecie też kombinować
Ten wielki osobny wpis z mojej okazji jest naprawdę w twoim stylu ( ಠ_ಠ). Nigdy nie przyznasz nikomu racji bo ty mimo że z wszystkim dopiero zaczynasz to udajesz że wiesz wszystko najlepiej.
Myślałeś o nim kilka dni zamiast jak normalny człowiek odnieść się do mojego wpisu o tym przepisie na mirko napisać pod moim komentarzem na ten temat lub zwyczajnie na pw.
Jak zwykle robisz przepis
Z racji tego że spaliśmy w namiotach i żywiliśmy się u ludzi i w barach to mogę powiedzieć jedno.
Mam już dość chaczapuri robionego przez Gruzińskie Babcie.
To jest jedzenie dla biedoty gruzińskiej i robiło się to co było pod ręką. A zawsze była mąka i ser bo w górach da się wypasać tylko owce i te
Co pod reka.
lepiej ......... niż bez linka pisać było :D