Klient pokazał rachunek. Tyle trzeba zapłacić za kawałek ryby nad Bałtykiem
Nasz czytelnik przysłał nam zdjęcie rachunku za obiad w nadmorskim kurorcie. Za dwa małe kawałki ryby, zestaw surówek i frytki musiał zapłacić prawie 100 zł. Z rachunku wynika, że za kilogram dorsza tradycyjnego trzeba zapłacić w smażalni nad polskim morzem 119 zł. Zaś za kg dorsza "Parma"- 129 zł.
ssakul z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 756
Komentarze (756)
najlepsze
ale przypominam, że ci goście mają tylko kilka miesięcy na zarobienie na cały rok, podczas gdyw ciepłych krajach sezon trwa o wiele dłużej, więc i hajsu więcej.
@Opornik: sezon trwa podobnie, serio.
A hajsu więcej? Ceny prawie te same co w PL, za to droższy najem powierzchni czy większe pensje dla pracowników.
Znajomy kupił sobie knajpkę nad morzem, gdzieś jak Ustka. W drugim sezonie już wyszedł na plus (liczymy zysk -
Komentarz usunięty przez moderatora