Chipsy Lay's zmieniają skład! Kolejny produkt zmieniony! :)

Lays zmienia skład czipsów. Kolejna wygrana! Czas na kompot.

- #
- #
- #
- 266
Lays zmienia skład czipsów. Kolejna wygrana! Czas na kompot.
Lays zmienia skład czipsów. Kolejna wygrana! Czas na kompot.
Komentarze (266)
najlepsze
Lidl od dawna ma czipsy na oleju słonecznikowym. W dodatku dużo tańsze niż Lay's. I wcale nie gorsze. Bym powiedział, że nawet lepsze.
Pewnie. Marian skocz do Biedry i kup palete oleju słonecznikowego. Od dzisiaj zmieniamy produkcję, Grażyna skocz po flamaster będziesz zamalowywać olej palmowy w składzie na paczkach.
Przecież zmiana składu to nie taka prosta sprawa.
Nowe umowy z dostawcami oleju, zmiana technologi smażenia, testy itp. Nawet głupia folia na paczki musi być nowa z nowym składem, do tego akceptacja składu przez jakiś sanepid. Firma globalna, więc pewnie jakiś dyrektor z Ameryki
I tym chwali się Lay's? Oni są debilami, czy swoich konsumentów uważają za debili? Sądząc po radości wykopków cieszą się, że rezygnują z dodawania oleju palmowego, a nie wiedzących, co oznacza przemysłowe smażenie na oleju słonecznikowym, stawiam na to drugie.
Już lata temu udowodniono, napisano o tym dziesiątki artykułów, że smażenie m.in. na oleju słonecznikowym jest cholernie niezdrowe, bo jego podgrzewanie uwalnia aldehydy sprzyjające rozwojowi od
No tak, bo wykopki jeszcze nie zrozumiały, że olej palmowy może mieć różne właściwości zależnie od postaci. Jeśli to świeży olej z nasion plam oleistych, ten jest zdrowy, ma naturalną witaminę A, E, K, sterole, skwalen i koenzym Q10. Badania mówią o takim oleju. Smażenie na nim nie jest szkodliwe.
Szkodliwy jest olej palmowy uwodorniony, utwardzony, gdzie powstają tłuszcze trans, niezdrowe dla człowieka. Pytanie, czy olej, który jest wymieniany w
Kto? Miliony ludzi jedzą nie tylko chipsy, ale przeróżne pokarmy smażone na oleju palmowym. W Azji takie smażenie jest powszechne. Proponuje poczytaj, by rozróżniać surowy olej palmowy, czy nawet rafinowany, a olej palmowy utwardzony, czyli poddany obróbce, po której dodaje się go do produktów spożywczych np. miksów tłuszczowych udających masła w sklepach. więcej
Następne mogą być wszelakie czekolady i batony.