Jak szybko ulepić kebaba na patyku
Latynosi wynaleźli prosty sposób na lepienie domowych kebabów. Inżynierzy w turbanach ich nienawidzą.
Mesk z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 54
- Odpowiedz
Latynosi wynaleźli prosty sposób na lepienie domowych kebabów. Inżynierzy w turbanach ich nienawidzą.
Mesk z
Komentarze (54)
najlepsze
przepis na koftę
@monsterRak: kofta to jest rodzaj kebaba. Generalnie kebabem określa się bliskowschodnie dania z grilowanych mięs, najczęściej większe kawałki mięs w postaci szaszłyków (np. tikka kebab) albo z mielonego mięsa (np. szisz albo kofta). To co u nas czy u Niemców najczęsciej nazywamy kebababem to są fastfoodowe donery, czyli obracające się skrawki mięsa przy gazowym palniku i pochodzą z Turcji.
Komentarz usunięty przez moderatora
Rzeczownik "kebab" w bierniku (ulepić kogo? co?) brzmi "kebab", a nie "kebaba".
[kebab - odmiana przez przypadki](http://aztekium.pl/przypadki.py?tekst=kebab⟨=pl)