Czemu robicie to ludziom? O gastronomicznym horrorze z krakowskiego okrąglaka

Serwowanie wolnemu człowiekowi w zamian za pieniądze takiego obrzydlistwa, powinno być surowo karane a kontrolerzy Sanepidu powinni krążyć nad Placem Nowym, jak sępy nad gnijącym truchłem. Polecanie jedzenia w tym miejscu turystom i znajomym również powinno być karalne.

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 517
Komentarze (517)
najlepsze
@Shanny: wiadomo, ale faktem jest, że 20 lat temu przeciętna zapiekanka z takiej budy smakowała jak zapiekanka, a dziś to loteria, najczęściej przegrana dla konsumenta. Dawniej używano lepszego pieczywa, był zwykły ser i pieczarki, tarte często z samego rana w tejże budzie oraz ketchup, który składał się głównie z
@eloar: Wtf? Czyli zmuszasz siebie do jedzenia niedobrych rzeczy? Coś strasznego, jedzenie powinno dostarczać przyjemność.
To się frajerze zdecyduj, czy chcesz być wolnym człowiekiem, czy jednak sobie z tym nie radzisz i sanepid ma zamykać lokale w których komuś nie smakuje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taaa.. to od razu widać, hejt dla przygłupów pisany przez
@MarsVolga: Coś czuję, że następny, już ten kluczowy, będzie o jakiejś hamburgerowni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za 5zł wielki zapieks robiony na twoich oczach z dobrym serem szynką i sosami do wyboru? Nie ma sprawy.
To coś (co kupił) to przecież dla narkomanów na gastrofazie i pijanych imprezowiczów...
Więc w sumie jestem w stanie zrozumieć jęk zawodu autorów
Jakaś kolejna rurko-#!$%@? zjadła normalną zapiekankę, którą jedzą miliony ludzi... nie dość że dostała rozstroju dupy to jeszcze zwieracza... policja proszę przyjechać pod budkę z zapiekankami ser jest nieładnie
Przecież takie umysłowe ameby mogą sobie otworzyć budę i podawać wykwintne dania z najwyższej jakości składników
Dwa TYPY zapiekanek. Jedna z płaskim spodem, druga z wypukłym. To na pewno różni dostawcy!
No jednak chyba nie. Togórna i dolna połowa tej samej pieprzonej przekrojonej bagietki. Pic related.
Ogólnie ta "recenzja" to mocny #rakcontent
Na przykład, faktycznie, jedne knajpy zamawiają same bagietki i sami je przyrządzają lepszej lub gorszej jakości składnikami. Są też tacy pomysłowi szefowie
Jak zrobisz sobie w domu zapiekankę z własnych składników, to choćbyś nie wiem jak się starał, to nie będzie to wyglądało jak breja. Na zdjęciach są właśnie takie breje. Wolałbym wydać parę złotych więcej i zjeść zapiekankę z prawdziwym serem, prawdziwymi pieczarkami, cebulką, itd.
Nie ukrywajmy jednak, że zapiekanki były w głównej mierze podstawowym pożywieniem dla #!$%@? ludzi wychodzących na gastofazie z pobliskich knajp. Alkohol potrafi skutecznie sparaliżować kubki smakowe, duża
Jakość sera i buły wychodzą w wersji podstawowej, ale litości, kto na Kazimierzu kupuje
@Suwmiarkarz: Chcialem dodac wlasnie teraz, ale przewijam i przewijam, i Ty dales juz XD
taki klasyk az sam sie rzuca na mysl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pętla tramwajowa na Bronowicach
Zapiekanki u Bartka na Czarnowiejskiej
Generalnie tego typu żarcie powinno być dla każdego ostatecznością, ale gdyby nie było takich budek z ciepłą pszenną bułką oblaną produktem seropodobnym i keczupem to Polacy #!$%@? czekolady i drożdżówki, bo zwyczajnie nie stać ich na jedzenie normalnych obiadów na mieście za 19-25 złotych.
https://www.facebook.com/zapiekarniapl/?hc_ref=PAGES_TIMELINE
Ewentualnie jedna z nich faktycznie cierpiała na małą ilość dodatków, ale nie za bardzo rozumiem czego oczekiwali po tego typu produkcie autorzy bloga. Zwłaszcza, że nie wyjasniają za bardzo co jest w nich takiego gównianego. Tzn. okej - wiem, że nie pasuje im ser i pieczarki. Tylko to rodzi pytanie czy aby tego typu składniki nie są
Komentarz usunięty przez moderatora
Pamiętam jak mialem 6 lat w 1988 i jadłem je po raz pierwszy....potem bardzo często jak przenieśli giełdę z pod ElBudu. W 1988 myślałem że jestem kozak i uprosiłęm panią z przedszkola że zjem dwie i sobie je tak połącze jedna z drugą tą stroną ze srem tzn. z serem. #!$%@?łem sie jak świnia bo nie
Niedaleko Głowna w województwie łódzkim jest taka budka przy lesie, facet serwuje tam golonkę, kurczaka i szaszłyki.
Jak kuzyn mnie tam zaprowadził i zobaczyłem ten "food truck" to zapytałem go czy sobie ze mnie nie żartuje, stare i w mało atrakcyjnym miejscu.
Podjechaliśmy i widzę za tym food truckiem drewniane ławki i mnóstwo ludzi, trochę się zdziwiłem, zapach całkiem przyjemny więc czemu nie?
Kuzyn wziął całego
wyjdzie trochę więcej za produkty, ale później już się zwróci ( ͡° ͜ʖ ͡°) dobrym patentem jest jeszcze wydrążenie środka takiej bułki i wpakowanie tam tych składników. ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡°