Pacjentów szpitala spod Łodzi karmi restauracja trzygwiazdkowego hotelu -...
Kucharze zmieścili się w 15-złotowej stawce NFZ. Dlaczego tutaj się to udało, a gdzie indziej nie?
dzaku z- #
- #
- #
- #
- 142
- Odpowiedz
Kucharze zmieścili się w 15-złotowej stawce NFZ. Dlaczego tutaj się to udało, a gdzie indziej nie?
dzaku z
Komentarze (142)
najlepsze
Zgaduje że danie więźniom względnie dobrego wyżywienia i tak się opłaca -> mniej burd, zniszczeń, lepsza współpraca z kadrą
Artykuł otwarty
Polskie szpitale udają, że karmią. A pacjenci już nawet nie udają, że jedzą. Bo szpitalna dieta jest niestrawna.
"Posiłki" odstraszają wyglądem. Chorzy dostają małe porcje burej, zimnej brei o nieokreślonym smaku.
Poprosiłem
Szpital i hotel podpisały umowę i od 1 lutego pacjenci jedzą posiłki z hotelowej restauracji Cztery Pory Roku.
- Codziennie rano dostajemy informacje o tym, ile ma być porcji z podziałem na diety - mówi Ufa. - I bierzemy się do roboty. O godz. 6 szykujemy śniadanie. Kroimy 14 kg wędliny, w pojemnikach układamy
Co k---a?!
ale tak na wszelki wypadek
@majcelos:
Mi też nie zależy. Zależy mi na tym by były równe stawki żywieniowe skoro MUSIMY płacić na ZUS i NFZ...
Całkowicie abstrahując od tematu. Jest takie słowo, jak "prezeska", czy ostatnio zasłyszane przeze mnie "profesorka"? Pytam oczywiście w stosunku do stanowiska piastowanego przez kobietę.