Światowy Dzień Czekolady - garść faktów naukowych na temat :)
Z okazji przypadającego 12 kwietnia Światowego Dnia Czekolady, przedstawiamy kilka zaskakujących faktów o tym przysmaku. Czy wiesz że czekolada, dzięki zawartym w niej polifenolom, pomaga w zwalczaniu płytki nazębnej i próchnicy?
tmb28 z- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Komentarze (4)
najlepsze
"Należy pamiętać, że taki wpływ ma jedynie gorzka czekolada z dużą zawartością kakao. Pozytywnego wpływu na serce nie wywołuje spożywanie czekolady mlecznej, gdyż zawarte w niej mleko przyczynia się do blokowania wchłaniania roślinnych substancji odżywczych kakaowca."
http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/zdrowe-serce/gorzka-czekolada-chroni-serce.html
"Trzeba to powiedzieć otwarcie – tylko czekolady naturalne, najlepiej gorzkie będą miały maksymalnie dobry wpływ na nasze zdrowie. Czym większa zawartość kakao – tym większa wartość