Aktywne Wpisy
ladylurkini +44
co powstrzymuje was przed ubieraniem się w ten sposób?
Co jest z tymi p0luskami? Każda dosłownie każda ma teraz jakiś tatuaż najczęściej jakiś gówno listek pod dupą czy na ręcę xDDD ale gówno moda masakra po co one sobie to robią przecież o wiele ładniej wyglądają naturalne kobiety bez brudnopisu na ciele xDDDD
#p0lka #tatuaze #afera #pdk #przegryw #logikarozowychpaskow
#p0lka #tatuaze #afera #pdk #przegryw #logikarozowychpaskow
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Świeża, odpowiednio przyprawiona baranina jest bardzo smaczna.
Jagnięcinę najlepiej brać, jest delikatniejsze i nie ma taki posmaku starego knura
@Vadzior: Nieprawda, wystarczy świeżą kupić.
ale za to byłem w knajpie gdzieś we francji gdzie serwowali i baraninę i jagnięcinę, mój ojciec wziął właśnie baraninę, a ja jagnięcinę i swojej porcji nie zjadł xD właśnie zapach był dziwny, zresztą cała knajpa w środku tak pachniała, ale my jedliśmy na ogródkach
Z baraniną jest tak, że bardzo świeża jest świetna, ale bardzo szybko traci na jakości i wówczas nabiera "baraniego" aromatu.
Nie wiem czy jest to związane z szybkim jełczeniem tłuszczu, ale porównując bardzo świeże mięso z takim które poleży kilkanaście godzin w nieodpowiednich warunkach, to różnica jest gigantyczna.
Zarówno podczas przygotowywania, jak i w smaku.
Nie wydaje mi się, aby mrożenie miało jakiś bardzo negatywny wpływ na smak, prędzej na konsystencję.
Myślę, że chodzi o coś innego.
Na ogół barany i jagnięta przyjeżdżają w półtuszach i są porcjowane na miejscu.
W sklepach stacjonarnych, w których baranina stanowi jeden z ważniejszych produktów często pracuje dość sporo osób.
W momencie gdy przyjeżdża mięso, od razu idą w ruch noże i przecinarki, mięso błyskawicznie jest