Wpis z mikrobloga

#pizzaportal jak się mają kody rabatowe do ograniczeń za dowóz? przykładowo mam pizzę za 30zł, free dowóz jest od 25zł, a kod mi zjedzie cenę do 22zł, co wtedy?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamdz: tak jak pisze @Nick3emnick kody rabatowe nie dotyczą pizzerii, oni dostają całą kasę z pizzaportal, więc to bez znaczenia. Liczy się wartość zamówienia, kody rabatowe nie mają tu nic do rzeczy.
  • Odpowiedz
@kamdz:

@lmao: dla scisclosci, nie cala kase, pizzaportal to najdrozszy posrednik, za kazde zamowienie kasuja do 20% od pizzerii (zalezy to od abo i czy platnosc jest przez www pizzaportal) . Natomiast takie rabaty sluza uzaleznieniu klienta od zamawiania przez pp, co w dlugim terminie rozwala rynek: pizzeria nie istnieje na portal = nie istnieje w ogole. Ja mysle, ze jak zadzwonisz bezposrednio do pizzerii i zamowisz przez
  • Odpowiedz
@Nick3emnick: ja wiem, że pp płaci się prowizję - z tego się przecież ten serwis utrzymuje. No cóż, wygoda, rabaty - to jest najważniejsze dla klienta. Pizzerie albo się dostosują albo niech giną. Kapitalizm, panie.

A i co do rabatów - ja praktycznie nigdy nie zamawiam bez nich. Zawsze jest minimum kilkanaście procent. W najlepszym wypadku dycha albo nawet 15 zł, ale to na foodpanda ostatnio było.
  • Odpowiedz