Wpis z mikrobloga

Zauważyłem tutaj też dużo ironii i sarkazmu, a że nie jestem rozeznany w tych waszych lewackich ideologiach to spodziewam się ostrego trollowania mojej osoby. W kazdym razie moje pytanie było poważne, więc chętnie posłuchałbym poważnych odpowiedzi.

Aha, żeby nie było .. słowo lewak jest przeze mnie też używane ironicznie.
  • Odpowiedz
@archlinuxuser:

Byłem w oryginalnej neuropie, więc wyjątkowo na czymś się znam i mogę się wypowiedzieć - choć tylko w swoim imieniu, reszta jak będzie chciała to zrobi to sama ;d

Typowa prawica gospodarcza, państwo minimum, niskie podatki, minimalny interwencjonizm państwowy itd. I, jednocześnie liberalizm obyczajowy (nie czuje się komfortowo nazywając to lewicą obyczajową - bo co jak co, ale to lewica przecież chciałaby wszystko kontrolować co się da...), co się łączy z wcześniejszym postulatem państwa minimum, a konkretniej - rób co chcesz, byle w tym robieniu nie naruszyć czyichś praw
  • Odpowiedz
@archlinuxuser: Ludzie w większy czy mniejszy sposób identyfikujący się z wykopową neuropą mają różne poglądy. Łączy ich przede wszystkim niechęć do skrajnego konserwatyzmu i prymitywnej propagandy w stylu niezależnej, czy innego pch24. Większość neuropy jest liberalna światopogladowo, sporo wolnorynkowców, kilku socjalistów.

Ja następnym razem znowu zagŁosuję na Palikota, ale to zatykając przy tym nos i z odruchem wymiotnym, ale po prostu IMO z dostępnych alternatyw oni są najmniej źli.
  • Odpowiedz
No ok, skoro odpowiadacie na moje pytania to będę brnął dalej.

Jakie jest wasze (indywidualne) stanowisko co do Republikanów, Ruchu Narodowego i Gowina?
  • Odpowiedz