Wpis z mikrobloga

Zdecydowanie nie polecam sklepu Gearbest.
Kupiłem u nich telefon redmi note 4x który przyszedł z uszkodzonym mikrofonem.
Wysłałem do serwisu i okazało się, że telefon był już rozkrecany i naprawiany czyli dostałem używkę.
Później zamawiałem redmi 4x i przyszedł z uszkodzonym wyświetlaczem.
Udało mi się odzyskać część pieniędzy dzięki paypal, ale nerwy i ilość czasu która musiałem na to poświęcić była ogromna.
Nikomu nie polecam zakupów w tym sklepie.
Kupowałem na banggood.com jak i Ali u goldway i nigdy nie było takich cyrków.
Więc jak zobaczycie super promocje na Gearbest to zastanówcie się dwa razy przed większym zakupem..
#gearbest #xiaomi #zakupyzchin #telefony
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisiuMisiu: hurr durr ale jak to przeciez oni maja magazyn w Polsce i dajo kupony tylko dla Polakow, powtarzam kupony tylko dla Polakow, szanuja nasz narod, wybrany narod, wiec k---a jak to tak?!? ( )
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: nie przepadam za tym sklepem ale kupilem tam duzo rzeczy i musze powiedziec ze z niczym nie mialem problemow (oprocz jednek przesylki ktora zaginela, ale paypal oddal calosc kasy)
nie kupuje jednak byle gowna, tylko przewaznie markowe gowno "xiaomi" i dziala bardzo dobrze:)
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu dlaczego cześć pieniędzy za 4x. Jak przyszedł z uszkodzonym to piszesz do supportu że jest "DOA" dołączasz film z otwierania, jak marudzą straszysz pp jak nic to nie da to spór przekształcony w roszczenie na pp, prawdopodobnie będzie trzeba odesłać, rejestrujesz się w programie zwrotów za wysyłkę pp i koniec bajki.
Można wyjść na zero, stracony tylko czas ale to już jest ryzyko jak w każdym sklepie z Chin.
  • Odpowiedz
@PaulStone: nie chce mi się już tłumaczyć wszystkiego. Sam fakt, że kupuje NOWY telefon, a dostaje coś z czego ktoś już korzystał albo coś co było już naprawiane jest niedopuszczalny. Jakbym chciał używkę to kupiłbym używkę
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: z Gearbest korzystam już dłuższy czas i póki co nie miałem poważniejszej wpadki, wszystko dochodzi i wygląda na nowe, raz miałem pudełko otwarte od słuchawek i dostałem w zamian trochę punktów, innym razem paczka zaginęła w PL ściemniali do samego końca i skończyło się na Paypal'u. Zdaję jednak sobie sprawę że być może i ja kiedyś wpadnę na jakąś minę.. sklep nie jest idealny ale też nie jest najgorszy
  • Odpowiedz
@MisiuMisiu: Ja też kupiłem sporo rzeczy na GB i wszystko zawsze było ok, ale to prawda, że tego sklepu nie da się traktować poważnie - tam opis produktu może być sprzeczny ze wstawionymi zdjęciami. Najbardziej rozbraja mnie, gdy ktoś w sekcji pytań próbuje się dowiedzieć co właściwie jest sprzedawane, to odpowiadający potrafią sobie zaprzeczyć w dwóch kolejnych komentarzach.
Czas wysyłki jest podany inny w parametrach, inny w opisie, inny w
  • Odpowiedz