Wpis z mikrobloga

Dzisiaj w centrum #gdansk zaczepił mnie młody #rozowypasek z dwoma niebieskimi. Pytali się łamanym angielskim jak tu najszybciej można dostać się na plażę, a że nie miałem akurat nic pilnego, to mówię im żeby wskakiwali do auta to ich zawiozę.
Okazało się, że przyjechali z Rumunii na Baltic Games i koniecznie przed wyjazdem chcieli zobaczyć jeszcze morze. Gadka fajnie się kleiła, bo choć mogliby być pewnie moimi dzieciakami, to okazało się że mamy sporo wspólnych tematów. Pogadaliśmy jak to kiedyś śmigało się na deseczkach i BMX, opowiadałem im jak jarałem się Rodneyem Mullenem, potem o Pradze, do której mieli jutro jechać i w której też byłem, w końcu o moich znajomych z Rumunii i miejscach o których mi opowiadali. Fajne pół godziny, które pozwoliło mi dotknąć ich świata i poczuć się przez chwilę 20 lat młodszym. A oni choć pewnie w głowie mieli heheszki i beke ze starego pryka, to nie dali po sobie nic poznać. Trochę też #feels bo przypomniało mi się jak to jest nie mieć zmartwień, obowiązków i myśleć jedynie o tym co przyniesie jutro...

#czujedobrzeczlowiek #truestory
  • 2