Wpis z mikrobloga

@NapoleonV: a to nie jest tak, że sam wiek u bobasa nic ci nie powie, bo w przeciągu rok dzieciak się bardzo zmieni? dlatego imo podają to w tygodniach albo miesiącach. Tak samo w ciąży, nie zapytasz o rok ciąży tylko o miesiąc, który jest mało dokładny w opisie płodu, więc stosuje się tygodnie.

• Odpowiedz
a to nie jest tak

@RapRose: jest tak, ale mnie też to wnerwiać zaczęło tak po ~12 tygodniu.
Mam problemy z liczeniem powyżej dziesięciu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 6
@RapRose w papierach medycznych podaje się ile miesięcy i ile tygodni ma dzieciak, np 3 miesiące 2 tygodnie. W ciąży podaje się który tydzień i czasami który dzień.
  • Odpowiedz
  • 7
@RapRose trochę tak, trochę nie, bo mi też by się nie chciało liczyć ile to jest u dzieciaka i wolałbym usłyszeć że ma te 7 czy 8 miesięcy, dokladna ilość tygodni nie ma tutaj takiego znaczenia jak w ciąży.
Spotkałem się jeszcze z tym że matki mówią że dziecko ma 28 czy 34 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NapoleonV Czyli teraz to dziwne, że podaje się wiek niemowlaka w tygodniach, gdzie z tygodnia na tydzień zachodzą spore zmiany, poprzez możliwość siadania, raczkowania czy chwytania przedmiotów przez gaworzenie po przywiązanie i protest wobec absencji rodzica?

Dla mnie i dla wielu innych osób informacja podana w tygodniach mówi zacznie więcej, niż taka, że nie skończyło roku.

Gdyby zrobić analogię do tego #!$%@? przykładu:
- Jaki fajny malec. W jakim jest
  • Odpowiedz
@Slonx: No dziwne, bo normalny człowiek ma zerowe pojęcie jakie zmiany zachodzą w przeciągu 34 tygodni. Poza tym to chyba normalne, że mały dzieciak szybko się zmienia.
Wciąż 34 tygodnie to prawie rok, więc już można by ten z dupy wymiot podać w miesiącach.

Mem jak najbardziej zasadny, mamuśki to rak.
  • Odpowiedz
@Slonx: tak dziwne bo po prostu mozna podać ze ma 8 miesiecy i 2 tygodnie jak juz chcesz być tak dokładnym. Po za tym 34 tygodnie przecietnemu człowiekowi #!$%@? mowia jesli chodzi o rozwoj dziecka
  • Odpowiedz
@Hatespinner

No dziwne, bo normalny człowiek ma zerowe pojęcie jakie zmiany zachodzą w przeciągu 34 tygodni.

I co z tego? Mnie ta informacja dużo mówi, wielu rodzicom niemowląt również. Dlaczego równać do tych, co mają mniejszą wiedzę?
  • Odpowiedz
Mnie ta informacja dużo mówi, wielu rodzicom niemowląt również. Dlaczego równać do tych, co mają mniejszą wiedzę?

@Slonx: Równa się do większości a nie do mniejszości rakowych rodziców. To, że masz mentalność mamuśki to twój problem.

Twoja też?

@Slonx: Moja to była matka a nie mamuśka czyli prześmiewcze określenie na zidiociałe kobiety z dzieckiem. Twój pojazd był słaby, ale jak widać taki jest poziom dziecka dwóch ojców. (
  • Odpowiedz
  • 3
Przypomina mi to jak spytalem w dziecinstwie mojego wojka rolnika ile to jest jeden hektar a on odpowiedzial 10arow .
  • Odpowiedz