#oc #motoryzacja Wykopki, pomóżcie, miałem moja pierwsza stluczke - wjechano mi w tylny zderzak. Szkoda zgłoszona, czekam na oględziny. Jakie macie porady aby nie dać się oszukać przez rzeczoznawce? Żeby Kalkukowal ceny oryginału itd co jeszcze? Pozdro i z góry dzięki
A gdybym jednak wybrał gotówkę są jakieś sprawdzone sposoby? Ps polecam pozostanie haka wiele osób mówiło że szpeci to auto ale bez niego mogło by dużo gorzej wyglądać.
@golden87: jak będziesz robił bezgotówkowo i wynajmował auto zastepcze przez ubezpieczyciela to beda chcieli dac tylko na 3 dni. Lepiej isc do wypożyczalni i tez wziac bezgotowkowo na caly czas naprawy
@golden87: pierwsze niech przyjedzie i zrobi wycene. Dostaniesz maila z całym kosztorysem i sam posprawdzasz jakie części Ci wsadzili. Dopiero później możesz walczyć o lepsze cześci itp. Sam miałem podobny przypadek. Dostałem 2300 na rękę a za naprawę u naprawdę dobrego lakiernika zapłaciłem 700.
@barrtoszek właśnie... Mam tam chrom pakiet co jest dość ciężko dostępnym i drogim elementem. Myślę że to powinnio podnieść trochę wycenę... Ale problem jest taki że fabrycznie tego nie było, tylko dokladal to poprzedni właściciel, jak po VIN poleci to niby ten części nie było tu fabrycznie
@golden87: Jakie to auto, z którego roku? Zazwyczaj liczą ceny na oryginałach jak nie ma zamienników, jak auto na kilka lat to niestety. Rzeczoznawca raczej nie będzie oszukiwał bo po co, on ocenia zniszczenia, likwidator może próbować trochę zaniżyć kwotę odszkodowania, Ale jak się nie zgodzisz i zaproponujesz rozsądną kwotę za która realnie naprawisz auto to raczej się zgodzą i wypłacą, albo bezgotówkowo.
@golden87: passeratti B5 z niklowaną folia na rantach - dobry egzemplarz
Szkoda w #!$%@? ogólnie każdej rysy spowodowanej czynnikiem niezaleznym od Ciebie, sam dbam o swoje auta i nieraz miałem dosyć przez drobne sytuacje na parkingach
@dupajasio69 passeratti b5 fl 2004... Może to głupie ale ja naprawdę ostro o nie dbam... Miałem też położona powłokę ceramiczna jak do tego się odnieść?
@golden87: to Ci powiem słyszałem o przypadkach, że w tuningowanych samochodach ubezpieczyciele żądali faktur za wymianę części a jeśli ich nie miałeś to brali ceny z podstawowej wersji jaka wyszła w serii.
@golden87: Jak będzie się z Toba kontaktował likwidator to o tym powiedz, to 12 letnie auto to ze jest czyste i wywoskowane raczej nie będzie miało wielkiego znaczenia. Mocno dostałeś? Podłoga bagażnika prosta, belka nie ruszona?
Wykopki, pomóżcie, miałem moja pierwsza stluczke - wjechano mi w tylny zderzak. Szkoda zgłoszona, czekam na oględziny. Jakie macie porady aby nie dać się oszukać przez rzeczoznawce? Żeby Kalkukowal ceny oryginału itd co jeszcze? Pozdro i z góry dzięki
Komentarz usunięty przez moderatora
Sam miałem podobny przypadek. Dostałem 2300 na rękę a za naprawę u naprawdę dobrego lakiernika zapłaciłem 700.
Komentarz usunięty przez moderatora
Szkoda w #!$%@? ogólnie każdej rysy spowodowanej czynnikiem niezaleznym od Ciebie, sam dbam o swoje auta i nieraz miałem dosyć przez drobne sytuacje na parkingach