Aktywne Wpisy
snickers111a +1063
Japierdyle, wczoraj odkryłem że różowa mnie zdradza i innemu typowi pisze że go kocha. Po 4 latach związku i mieszkania razem. Różowa przyszła do mnie zapłakana jaj jej pokazałem dowód i obiecała że zerwie z typem kontakt a że to przez gorszy okres w naszym związku. I po tym powiedziała że jedzie do rodzinnego domu. Wiecie co? Pojechałem pierwszym pociągiem pod jej rodzinny dom i nie zgadniecie XD jej auta tam nie
wezsepigulke +760
Ale jak to, przecież Korwin mówił co innego. Ludzie będą pomagać, tylko wystarczy przestać im zabierać 83% dochodów, zaufajcie mu. Trochę śmierdzi lewactwem, jeżeli mam być szczery, ale nikt nie jest doskonały.
Karol wyprzedza epokę i zauważa problem mentalności tzw. Januszy Biznesu. W przeciwieństwie do wykopowej prawicy, nie ufa tej grupie i nakazuje traktowanie ich propagandy z rezerwą. W sumie się zgadzam.
Tutaj Marks ma rację, przedsiębiorcy cały czas mówią o podatkach i kosztach, ale nigdy o zyskach. Prawactwo non stop ujada o unijnych kosztach, wygodnie zapominając o zyskach z dostępu do rynku UE.
Marks 1, wykopki 0.
Typowy lewak tworzy zaczątki pod pensję minimalną. Znowu wbrew prawicy uważa, że człowiek powinien zarabiać godnie, a nie dostawać ochłap jaki rzuci mu wredny kapitalista!
Oczywiście pochwala podatek progresywny, i słusznie.
Marks znowu chce ingerować w prywatne prawo do podejmowania decyzji, ale to w końcu lewak więc nic nowego. W dodatku robi to w dobrej wierze. Chce chronić nieporadnych, a to popieram.
Jak widzicie wykopki, Karol Mars nie taki zły jak go korwiniści malują. A nie, zaraz...
Pomieszały mi się książki. ( ͡° ʖ̯ ͡°) To nie były cytaty Karola Marksa, tylko Adama Smitha, ojca kapitalizmu. Pochodzą m.in z książki "Bogactwo narodów", czyli biblii kapitalizmu.
#bekazprawakow #neuropa #ekonomia #polityka
W Konstytucji wolności, flagowym dziele Friedricha, które Margaret Thatcher rzuciła kiedyś na pulpit w Izbie Gmin, mówiąc Oto, w co wierzymy - a wieść gminna niesie, że używała tomiszcza zamiast wibratora - przeczytać możemy, że:
Pamiętam że jakiś akap tutaj pisał że wolałby libertariańską utopię NAWET gdyby miał pewność że będzie ona gorsza od innego modelu- są ludzie dla których idee nie są środkiem do celu a celem samym
Komentarz usunięty przez autora
Nie jakiś akap, tylko sam Kapitalis, największy wolnościowiec Wykopu. Który poza tym twierdzi, że:
- Trynkiewicz powinien mieć prawo zabawić się z dwulatką, o ile ona się na to zgodzi, np. za
@koroluk: gad demyt co za ulga.
Może 4konserwy, och nie zaraz tam jest całe spektrum poglądów i pluralizm.
Może libertarianie, och nie zaraz przecież oni mają dystans do Korwin-Mikkego.
Nie twórz chochoła o którym tak wiele się pisze na tym portalu.
To że sowieci wycierali sobie gębę jego "ideami", nie oznacza że w drugą stronę też to tak działa i za pojęciem "marksizm" nie kryje się tyle zła co za nazizmem czy faszyzmem. Osoby które właściwie przeczytały manifest komunistyczny, lub chociaż zapoznały się z teoriami Marksa czy
Przez zwykłych lewaków Friedman tudzież Rand tudzież Hayek są wyklęci bo go po prostu nie czytają?