Wpis z mikrobloga

Czy w PVR IPTV Simple Client albo ogólnie gdzieś w Kodim da się gdzieś ograniczyć rozdzielczość do 720p ?
Chcę zobaczyć czy moje-filmy.tk też będą rwać w tej rozdzielczośći podobnie jak robią to teraz przy 1080p. Nie wszystkie ale zawsze akurat te które bym pooglądał. :-(
#kodi #iptv
  • 5
  • Odpowiedz
@TSoprano: Łącze to 80 Mb/s więc powinno wystarczyć (teoretycznie przynajmniej). Czy przez zwiększanie bufora (Kodi na Androidzie) masz na myśli proces pokazany na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=ampUWiAwsEg ? Czyli poprzez Easy Advanced Settings?
Ale nasuwa się też pytanie dlaczego jedne kanały działają płynnie i bez zacięć to na innych rwie jak cholera? Oczywiście mam na myśli kanały 1080p.
  • Odpowiedz
Tak, właśnie o to mi chodziło. Ale co innego bufor od wtyczek, a co innego bufor od klienta tv. Żeby w kliencie tv nie rwało, musisz zwiększyć bufor w zakładce audio video playback. Mi rwało na kanałach z listam3u.com, bo zwiększeniu bufora nawet kanały full HD teraz działają bez problemu. Oczywiście dużo zależy też od dostawcy kanałów i ich obciążenia.
  • Odpowiedz
@malamute: easy advanced settings >edit settings > audio/video playback settings > pvr > minvideocachelevel ustaw na 180. U mnie przy takim ustawieniu nie ma problemu z buforowaniem kanałów nawet w 1080p.
  • Odpowiedz