Aktywne Wpisy
kontrowersje +130
Głupota nie boli, szczególnie jak można dopiec sąsiadowi
#pieklomezczyzn
#pieklomezczyzn
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Mówi się, żeby nie wchodzić dwa razy do tej samej rzeki. Ja wszedłem.
Już tu kiedyś płakałem nt. laski z ostrym borderlinem, dla której wykonywałem projekt. Mimo przeciwności udało się go dokończyć (taa, przeciwności...powiedzmy wprost- użerania się z ostrym #!$%@? tej szanownej pani).
Anyway, parę tygodni później dostałem prośbę przez tel. o mega szybki, prosty projekt na już. Zrobiłem tego samego dnia w nocy żeby mogli drukować na drugi dzień...
...dziś mija prawie 2gi miesiąc, a ja piszę setnego smsa o te głupie 100zł.
O dziwo otrzymuję odpowiedź. Uwaga, teraz będzie najlepsze:
"To nie jest warte 100zł. Mój znajomy grafik zrobił mi takie same w 15min. za darmo". Klasyka gatunku :D
...
Oczywiście jestem już zmęczony tą zabawą więc daruje sobie dalszą walkę bo szkoda czasu i nerwów.
Wnioski jakie płyną z tej historii:
1. po parunastu latach zabawy w tym biznesie dałem się wyruchać bez mydła (zawsze miejcie spisane warunki współpracy, choćby w mailu)
2. Nie podejmować współpracy z ostro #!$%@? ludźmi
3. Zastanowić się 2x nad współpracą z kobietami (przepraszam taka prawda, życie mnie nauczyło)
4. pkt. 1 po stokroć!
5. Kalkulować czy pieniądz jest wart stresu i pracy.
@Kierownikdzialuzycie000: I dalej nie wiesz że umowa musi być nawet o "głupie" 100zł w projekcie "na szybko"?
@Kierownikdzialuzycie000: ale wiesz, że w tym przysłowiu "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" chodzi o to, że jak wchodzi się drugi raz do rzeki to woda jest inna, a nie o to, że się dwa razy nie robi czegoś tego samego?
Tak serio, to nie mam czasu się pierd...ć o 100zł. Ale nauczka na przyszłość dla mnie i dla innych.
Przysięgam wam, że gdybyście wiedzieli co ja wiem po rozmowach z tą kobietą i jej facetem-wspólnikiem (totalnie pod pantoflem) to trzymalibyście się od nich z daleka z troski o własne zdrowie
@Kierownikdzialuzycie000:
Nie mówi się tak ( ͡° ʖ̯ ͡°) http://obcyjezykpolski.pl/nie-wchodzi-sie-dwa-razy-do-tej-samej-rzeki/
#grammarnazi
edit: @damian_co_dalej był szybszy :P
PS
#grammarnazi motzno. Już się kajałem.
Komentarz usunięty przez autora
@Kierownikdzialuzycie000: Godzina mojej pracy to 400zł. i Fakturka.
Nigga plz. Stróż dostaje 100zł za godzinę pracy? Nie lubię przesadyzmu w drugą stronę.
/* PLOT TWIST */
Wciąż hostuję im stronę i maile z czystej uprzejmości, do czasu aż nie załatwią sobie swojego hostingu. Co ciekawe tego również nigdzie nie mamy zapisane (to taki extras z mojej strony dla nich).
Gdybym chciał być bardzo niemiły to wyłączyłbym stronę na serwerze, nagrał im na dyskietki 1,44 i wysłał pocztą żeby se zgrali