Aktywne Wpisy
KarnetNaGlony +135
jakim płatkiem śniegu trzeba być żeby się zesrać o tą reklame xD przecież to jest mem
miki4ever +477
#paryz2024 co mi się podoba na tych igrzyskach to umiejscowienie dyscyplin. Chyba pierwszy raz miasto tak genialnie potrafiło „sprzedać” swoje atrakcje. Zamiast nudnych stadionów, mamy zawsze jakiś lokalny smaczek, czy to Luwr, czy Wieżę Eiffla. Dużo lepsza promocja miasta iż nudne finisze na stadionie, brawo.
Wykopowe prawaki, kwiat polskiej inteligencji, tak merytorycznie skomentowali niedowierzanie Unii w sprawie tego co się u nas wyprawia. Uprzedzam, wpis na pewno spowoduje raka i choroby serca.
Ekspert w sprawie bankowości i finansów, autor pracy doktorskiej "Semityzm we krwi jako czynnik skutecznie zwiększający przyrost pieniądza na koncie" @pitus_bajtus:
Ekspert ds. geopolityki i niezależności narodowej @axyder:
Znowu pałowanie Wiplera do POLANT STRONK. Prawackie oszołomy i ich polityka.
- wywalenie z Schengen co spowoduje śmierć branży transportowej
- deportacja 2,5 miliona Polaków do bolandy wywinduje bezrobocie do 300%.
- utrata dofinansowań z UE.
- brak prawa głosu w Europie
Ale będzie zajebiście, pomachamy im szabelką i pokażemy że imperialiści z Bonn... ekhm z Brukseli nie będą nam mówić co mamy robić.
Dyplomata i ekspert ds. polityki zagranicznej @IngloriousMartin
Dla poklasku grupy nieliczących się kraików zrazić do siebie najpotężniejszą federację na świecie.
Sojusz z naszym naturalnym wrogiem który przestał nas okupować raptem ćwierć wieku temu. Seems legit.
pozwólcie że położę na tym komentarzu zasłonę miłosierdzia albowiem taka pierdoła nie zasługuje na merytoryczną odpowiedź.
@kycol_kycolewicz
Najbogatszy kraj na świecie republiką bananową. Jeżeli LB jest republiką bananową to Polska jest chyba republiką gównianą. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#neuropa
#bekazprawakow
#polityka
Ja jestem za pozostaniem w UE ale na NASZYCH warunkach.
A dodatkowo - sankcje dla Niemiec i krajow wspierajacych zwózke nielegalnych turystow socjalnych.
#pdk
Oczywiście, że najpotężniejszą, bo jedyną. xD
Niemcy nie są naszym naturalnym wrogiem?!
@kycol_kycolewicz: A po co im armia w środku UE? Kto ich zaatakuje?
A co do rozmiaru, w tym przypadku jeżeli chodzi o gospodarkę rozmiar ma małe znaczenie.
New York City, wielkośc powierzchniowa równa
EU Najpotężniejszą federacją, chyba powinieneś się douczyć, czym jest federacja i czym jest EU. To co napisałem jest propozycją mającą uzmysłowić, EU, że nie może narzucać Polsce tego czego chce i Polska ma inne możliwości i opcje.
Rosja naturalnym wrogiem ? Musisz mieć nieźle poprzestawiane w głowie, w polityce nie ma rzeczy nie możliwych. Wiem, ciężko pewnie ci to będzie pojąć, ale z każdym można się ułożyć, to kwestia dobrej dyplomacji i wyczucia. Czyli tego czego Polska w Stosunku do Rosji nigdy nie potrafiła i nie chciała osiągnąć. Nastawianie się tylko na jedną opcję polityczną i gospodarczą jest zgubne. Ale to pewnie taki ekspert jak ty już zapewne wie. Prawda ?
Położyć to się powinieneś na ołtarzu głupoty, jeśli uważasz, że w Europie nie rządzą w większości socjaliści, którzy na siłę sprowadzają, rozmnażają i rozpieszczają socjalem. Wszystkie możliwe inne kultury spoza europy. Nie mam nic więcej
Polski nie było w EU, nie mielibyśmy €. Nikt nie daje za darmo.
Tak trochę żartem to mamy inne alternatywy do UE, np. Możemy być 23 prowincją. Jak dobrze pamiętam to PAD wspominał coś ostatnio o nowym połączeniu kolejowym. Przypadek?
Za to wykopowe lewaki uważają, że to w porządku, że obce państwo będzie nas karać, bo nie podobają im się działania naszego demokratycznie wybranego rządu xD Już chyba wole tych prawackich półgłówków - przynajmniej mają jakiekolwiek poczucie przynależności i nie przyklaskują, gdy obce państwo próbuje nami manipulować.
Mozna byc w Shengen i nie byc w
@PanLogik: co
@ruszka: A protestowałeś jak PIS uderzył skargą do UE w sprawie obrony demokracji w Polsce gdy przegrali wybory samorządowe? Przecież dokładnie tego oczekiwał PIS - że UE będzie ingerowało i da sankcje rządowi.
@YodaMonster: no wcale tam nie ma reżimu xD
@YodaMonster: Dla ilu z nich największym partnerem handlowym i źródłem wielomiliardowych dotacji jest UE?
Czy Polska jest mocarstwem na miarę Chin, żeby można to było porównywać?