Wpis z mikrobloga

@dratewski:

taśmy Beger były legalne ponieważ sama Beger (przy pomocy Sekielskiego i Morozowskiego) jako uczestnik rozmowy to nagrywała i na nagraniach była jej rozmowa z Lipińskim o przekupstwie posłów Samoobrony aby przeszli do PiS w zamian za dobre miejsca na liście wyborczej

Taśmy wprost to nagrania nielegalne ponieważ zamieszczono podsłuch gdzie przesiadywali ważni urzędnicy,politycy i biznesmeni i nagrywano je bez zgody któregokolwiek z uczestników. Na nagraniach były poufne informacje o
  • Odpowiedz
@sekito20: e no to w takim razie spoko, głosuję na PO. Niech robią wały i traktują Polskę jak swój prywatny folwark.

To że na taśmach przede wszystkim był pokazany stosunek władzy, sposób w jaki traktują stanowienia prawa "kamieni kupa" czy wykorzystywanie władzy do niszczenia uczciwych biznesmenów (grubych misiów ). Czy też przyznanie się do prowokowania demonstrantów i podpalania (sic!) mienia w celu uzyskania korzyści politycznych, to to jest NIC !
  • Odpowiedz
@jednorazowkastowka:

To że na taśmach przede wszystkim był pokazany stosunek władzy, sposób w jaki traktują stanowienia prawa "kamieni kupa" czy wykorzystywanie władzy do niszczenia uczciwych biznesmenów (grubych misiów ). Czy też przyznanie się do prowokowania demonstrantów i podpalania (sic!) mienia w celu uzyskania korzyści politycznych, to to jest NIC !

Przecież tam nic takiego nie było. xD
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: chyba za dużo tych taśm było, o których mówisz ? Ja o tych ze Wprost. Bo Sienkiewicz to nie wiem, był na jakiś kolejnych.

Chyba że chodzi Ci o to że jak Pan X nie powie wyraźnie, ej zróbmy deficyt dla korzyści politycznych, to się nie liczy, coś taktyk ala Ojciec chrzestny który nigdy nie straszył, więc teoretycznie był bez winy.

EDIT: a sorry już wiem o co Ci
  • Odpowiedz
@jednorazowkastowka: Jedyne, co było definitywne złe na tych taśmach, to rozmowa Nowaka z Parafianowiczem. Z tamtej rozmowy coś wynikało. Reszta? Pipczenie dla pipczenia, zwykłe gadanie. Serio, ja rozumiem chęć dokopania PO czy całemu "obozowi władzy", ale to było po prostu słabe.
  • Odpowiedz
@SirPsychoSexy: wytłumacz więc fragment o tłustych misiach, skoro IDEALNIE wpasowuje się w sytuacje o których donosi prasa na co dzień i to od lat, że dzięki częstym kontrolom uniemożliwia się prowadzenie biznesu uczciwym przedsiębiorcą ?

To też była taka sobie rozmowa przy kawie ? Nie mówiąc już o innych od których włos się jeży na głowie, no i nieodzowny argument osób które nawet jak ktoś na nich sra to mówią
  • Odpowiedz
@czerwiec_: nie z prasy, oraz słuchałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a co tam Ci się nie podoba ? Może jakiś konkret ?

Np. dodruk pieniądza w celu sfinansowania kamapnie wyborczej czy też np. podpalenie budki pod ambasadą obcego Państwa :D

Dla was lemingi to pewnie nic takiego, wina PIS xD
  • Odpowiedz
@czerwiec_:
mój zarzut, jeden z pierdyliarda odnośnie taśm do PO to:
"Np. dodruk pieniądza w celu sfinansowania kamapnie wyborczej czy też np. podpalenie budki pod ambasadą obcego Państwa :D "
a ty coś tam w odpowiedzi trollujesz że nieprawda bo nie, to się pytam o jakieś konkrety.
  • Odpowiedz