Wpis z mikrobloga

@CrazyBaran: Chłodnia kominowa jest po to, żeby schłodzić wodę która jest w obiegu w elektrowni pod postacią pary, napędzając turbinę. Swoją drogą, mam kilka drastycznych opowieści z elektrowni. Opowiem krótko jedną, jak będziecie chcieli to opowiem resztę.

Piękny gorący dzień, miejsce zdarzenia- chłodnia kominowa. Taka chłodnia stoi na kupie filarów, które stoją w wodzie- takim "jeziorku", do którego z chłodni leje się woda deszczownicami, wytracając ciepło.
Pewien pan postanowił się
  • Odpowiedz
@Bialy88: niemożliwe, bo przed pompami są kraty i sita które zabezpieczają przed dostaniem się do pompy np. ludzi, albo jakiś większych zanieczyszczeń. jak reszta historii to takie same urban legend to sobie daruj ich opowiadanie
  • Odpowiedz
@Goomba: Takie pompy mają kratę, ale mają również ogromną przepustowość- siłę ssącą. Jutro ci powiem dokładnie jaką, tylko zerknę na tabliczkę.
Czy wtedy kraty były- nie mam pojęcia, bo ta historia wydarzyła się jeszcze gdy teren elektrowni był obozem przymusowej pracy oferowanej przez naszych zachodnich sąsiadów.

Wszystkie historie które mam do opowiedzenia to nie legendy, tylko najprawdziwsze true story z elektrowni w której bywam codziennie.

Dla niewtajemniczonych załączam zdjęcie jak
B.....8 - @Goomba: Takie pompy mają kratę, ale mają również ogromną przepustowość- si...

źródło: comment_PLzEwGVsIM7rxf5857qcSRz4A4bR5nCd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz