Tak się szprycuje mięso
Dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, substancje konserwujące i wzmacniacze smaków. Efekt? Z ważącej kilogram szynki wychodzą dwa...
arkadius1984 z- #
- 87
Dziesiątki igieł pompują w tę wędlinę fosforany, substancje konserwujące i wzmacniacze smaków. Efekt? Z ważącej kilogram szynki wychodzą dwa...
arkadius1984 z
Komentarze (87)
najlepsze
Może czegoś nie rozumiem ale w dawnych czasach, jak się rzucało cycka na patelnię, to się smażył, puścił trochę wody - nigdy nie było powodzi, jak jest teraz.
Do tego ichniejsze piersi z kurczaka, to bardzo brzydko obrane z tłuszczu flaki. Po obraniu tego mięsa przeze mnie,
Skoro już specjaliści podzielili się tak tajną wiedzą, to cytuję. Zapamiętajcie to i odmieńcie swoje życia ...
Co do E to oprócz
Zresztą chyba od zawsze wędliny się macerowało w solance z przyprawami, którą to mięso przecież wchłaniało.
1. nastrzykuje się mięso nie tylko "chemią" ale również w tej mieszance są różne części "podrobów" zmielonych na papkę przez maszyny zwane wilkami
2. po nastrzykiwaniu mięcho trafia do tzw masownic przypominających betoniarkę w której następuje ujednorodnienie mięśnia, żeby nie było tak widać że coś tam jest wstrzyknięte
3. nastrzykuje się również ryby
Komentarz usunięty przez moderatora
a mnie wyszło niecałe 7kg z 12kg ........
btw polecam film : Skrzydełko czy nóżka, problem poruszany kilka dekad temu
Musisz mieć zaprzyjaźnionego rolniko-rzeźniko-masarnika. Tylko jak będziesz wędził/piekł takie smakowe mięsko to kilogramy uciekają a nie przybywają.