Program Gessler to manipulacja? Właściciele lokali oskarżają
![Program Gessler to manipulacja? Właściciele lokali oskarżają](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_OvGFwGMJulWZs8l7GMBkE0WyjGmQCQMg,w300h194.jpg)
Hotelarze twierdzą, że rewolucja, jaką restauratorka przeprowadziła w hotelu Corum była telewizyjną manipulacją i nadszarpnęła wizerunek nie tylko tego lokalu, ale i całego Karpacza.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 197
Komentarze (197)
najlepsze
mentalność tych wszystkich pseudowłaścicieli i pseudomanagerów jest mniej więcej taka:
"_Pani Gesslerowa, niech nam Pani zrobi darmową reklamę, ale bez pokazywania syfu w kuchni i tego, że podajemy chemiczne/mrożone/odgrzewane w mikrofali g*wno a nie posiłki. Bo jak to Pani pokaże to strzelimy focha i pójdziemy do gazet z płaczem, że się Pani promuje_"
@miken1200: też tego nie rozumiem.
PS idę zalać Vifona ;-)
pisał o sporcie a nie o naszej kadrze, no weź daj spokój
Mnie. Nie oglądam w tv niczego poza sportem. Życie jest spokojniejsze.
1. Kupujcie świeże produkty, mogą poleżeć dzień max dwa później zróbcie z tego zupę dnia albo gulasz.
2. Kwiaty dużo kwiatów.
3.
Jasne, że można kupić zapas i trzymać tego na wszelki wypadek więcej ale wtedy na pewno na koniec dnia coś leci do śmieci. Marża w lokalach z obiadami w cenach 15-20 złotych nie jest duża (dolicz koszt kelnerów, kucharzy, prądu, wody, czynszu, środków czystości). Przy tym modelu masz regularną stratę.
W tych drogich restauracjach (min. 30 zeta za małą porcję) marża na każdym posiłku rośnie. Dzięki temu właściciel może sobie pozwolić na wyrzucanie składników, które danego dnia nie
Fakt jest taki. Oglądając kilka odcinków można zauważyć pewną tendencję ( z wyjątkami). Ci ludzie chyba chcą tylko nazwiska Gesslerowej na karcie i darmowej reklamy, a jeśli już chodzi
W ogóle tam jakieś dziwnie metamorfozy 0.0
Cytat z ostatniego akapitu:
...powiedziała Gazecie Wrocławskiej Marek Łopatka, właścicielka jednej z restauracji.
No oczywiście. Najłatwiej narobić i zamrozić żeby na cały tydzień starczyło. Przycinać na gramaturze itp itd. Ciemny lud to kupi.
Twierdzi, że większość sytuacji pokazanych w programie była wyreżyserowana, a jego kucharze z pewnością nie stosowali przeterminowanych produktów i nie mieli bałaganu w kuchni.
Taaaa.
Nie wiem czemu skojarzyło mi się z "To nie jest toczeń". We łbie się już pierniczy od tej telewizji... tu Gesslerowa.... tam dr House... już prawie zostałem doktorem medycyny, gdy nagle zacząłem przeistaczać się w eksperta kulinarnego.... ehhh