Gorzki posmak cukru - trucizna XXI wieku?
Interesujący artykuł ujawniający nowe fakty dotyczące szkodliwości cukru będącego nieodłącznym składnikiem współczesnej diety.
s.....e z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 13
Interesujący artykuł ujawniający nowe fakty dotyczące szkodliwości cukru będącego nieodłącznym składnikiem współczesnej diety.
s.....e z
Komentarze (13)
najlepsze
tiaaa Nestle...
To nie miód, tylko wysokofruktozowy syrop kukurydziany. Najwidoczniej przeoczyłeś siedem wzmianek na jego temat, czytając artykuł.
@scape: Niekoniecznie: wszystko zależy od roślin. Świeży, naturalny miód też potrafi być super klarowny - zwłaszcza po dekrystalizacji. Mój dziadek był pszczelarzem i sporo się nażarłem miodu prosto ze świeżo wyciągniętej ramki - był też i właśnie taki:
- Podobno jedli to, żeby być zdrowi...
- Nie znali smażenia w głębokim tłuszczu?
@Fleisch:
Chodzi o to, że to co kiedyś było uważane za zdrowe (weźmy wspomniany cukier), teraz jest uznawane za niezdrowe, a za kolejnych kilka lat... znów okaże się zdrowe. Za mojej młodości promowano mocno margarynę, a teraz okazuje się, że nie ma to jak prawdziwe masło. Do tego właśnie nawiązywał Allen - w świecie przyszłości uważało się, że nie ma zdrowszego sposobu przygotowywania potraw niż smażenie w