Polscy naukowcy opracowali innowacyjną linię do obierania cebuli
Obiera łuskę cebuli i odcina jej końcówki. Zostawia po sobie mniej odpadów niż inne urządzenia dostępne na rynku. Może być stosowana zarówno w branży rolniczej, jak i przetwórstwa żywności. Taka jest linia do obierania cebuli stworzona w Łukasiewicz Poznańskim Instytucie Technologicznym.
PortalSpozywczy z- #
- #
- #
- #
- 118
- Odpowiedz
Komentarze (118)
najlepsze
W rzeczywistości jedno z najbardziej wartościowych warzyw.
Źródło siarki, magnezu, cynku, fluoru, kwasu foliowego, żelaza, potasu, wapnia, krzemu, witamin z grupy B,C,K,E,A oraz błonnika pokarmowego. Zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy (antyoksydantów), dzięki którym ma działania antybakteryjne, przeciwnowotworowe, obniżające stężenie cholesterolu i poprawiające odporność.
Podstawowy składnik potraw w większości kuchni świata. Największy wyciskacz łez zaraz po Królu Lwie i Titanicu.
Ta linia zasługuje na co najmniej Nobla
@bartcegielski: Coś niesamowitego dla mnie. Dostarczasz nasionku tylko wodę, tlen i oświetlenie, a tyle dobroci z tego wychodzi. Do tego innemu nasionku dostarczasz to samo, a wyjdzie ci jakiś ananas, albo banan.
Duma rpzpiera
Klękajcie Narody
A do 12 pro też na Apple kupię? I gdzie?