13 włoskich serów, które odzwierciedlają różnorodność smaków Italii
Włoskie sery to prawdziwe arcydzieła kulinariów. Są one esencją kuchni tego kraju i odzwierciedlają bogactwo i różnorodność smaków z najskrytszych zakątków Italii.Oczywiście, kiedy myślimy o Włoszech, myślimy o pięknych krajobrazach, pasji życia i bogatej kulturze pełnej sztuki oraz historii. Ale ró
italiapozaszlakiem z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
- Odpowiedz
Komentarze (4)
najlepsze
Aczkolwiek mnisi z rejonu gór świętokrzyskich odnotowali w XII wieku istnienie czarne rasy krów i robienie z niej wędzonych serów.
Tradycja niestety nie przetrwała. Jak i rasa krów.
Niestety ale zabory i komuna zabiły wiele tradycji.
A drakońska pańszczyzna tak gniotła ludzi, że trudno było o jakiś kulturalny rozwój.