Co jest lepsze dla środowiska: importowane rośliny czy lokalne mięso?
Czy sprowadzanie warzyw i owoców z innych krajów jest gorsze dla planety od jedzenia mięsa z lokalnyh małych hodowli? Co emituje więcej gazów cieplarnianych? Jakie są warunki pracy na fermach i w rzeźniach?
Zuldzin z- #
- #
- #
- #
- #
- 71
Komentarze (71)
najlepsze
- nie ma prawie niemal lokalnych małych gospodarstw, więc nie ma możliwości, żeby zapewniły one dostęp do mięsa dla wszystkich
- transport produktów roślinnych z innych regionów świata jest mniej zasobożerny niż produkcja mięsa lokalnie (mój przypis - ta produkcja i tak opiera się w znacznej mierze na imporcie paszy z zagranicy)
- pracując na odległych uprawach ludzie wcale nie mają jakichś nieludzkich warunków pracy, są przypadki, że warunki i
Komentarz usunięty przez moderatora
A jeszcze jedno taka trawa