Unilever będzie produkować mięso roślinne z grzybów
Koncern Unilever, właściciel m.in. takich marek jak Knorr czy The Vegetarian Butcher, rozpoczął współpracę z firmą Enough (wcześniej: 3F BIO). Dzięki temu rozszerzy swoje portfolio o nowe roślinne zamienniki mięsa powstałe na bazie mykoprotein.
Wirtualnemedia_pl z- #
- #
- #
- #
- 239
Komentarze (239)
najlepsze
Próbowałem ostatnio zamiennik kiełbaski węgierskiej zrobiony z boczniaków i mi to posmakowało nie wiem o co te całe poruszenie, komu nie smakuje to nie musi kupować ale dla mnie to spoko alternatywa i inny, ciekawy smak.
Smażone boczniaki to w ogóle petarda więc w czym rzecz?
Schabowe robię tylko moczone w mleku i cebuli.
Każde z tych dań lubię.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Że kurde co?! Grzyby != rośliny != mięso.
Z grzybów nie może być nic roślinnego,
Mięso nie może być z grzybów