Domowy serek topiony! Domowy ser topiony! Serek topiony z domu! Jak zrobić...
Domowy serek topiony Składniki: 1/2 kg sera białego 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1.5 łyżeczki sody garść słoneczka ulubione zioła Domowy serek topiony! Domo...
franciszek-murarz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 2
Komentarze (2)
najlepsze
Niestety obecnie kupienie twarogu bez konserwantów jest praktycznie niemożliwe. A twaróg który zawiera jakiekolwiek substancje konserwujące nie zgliwieje, choć by się go zostawiło na 2 tygodnie - nawet nie zacznie gliwieć.
Poza tym nawet kiedyś taki tradycyjny twaróg bez konserwantów aby zgliwiał to trzeba było poczekać 3-4 dni, nie było możliwe aby bakterie przerobiły go przez jedną noc.
Mi prababcia robiła serek topiony i był genialny. Było tez normalne mleko z którego tez robiło się wiele rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)