@NaxZST widziałem kiedyś te ziemniaki. Przeciętnie są wielkości otwartej dłoni dorosłego człowieka, ale zdarzają się i większe. Na dodatek nie nadają się do ugotowania czy pieczenia, bo wychodzą jak glina.
Wiem niepopularna opinia, ale jak dla mnie frytki z maca to dramat największy z fastfoodów. Miękkie beznadziejne kapcie, w dodatku smakują jakby z pure były robione. Jak fryty to tylko chrupiące domowe.
bzdura...w polsce wszystkie frytki z maka sa robione z pulpy ziemniaczanej, kartofle najpierw mielone sa na papke a pozniej formowany jest ksztalt frytki...bylo o tym w "niemieckim" galileo o produkcji frytek do maka w DE, pokazali kawalek maszynynki do ktorej wchodza cale kartofle i wychodza frytki...i wlasnie ta czesc nazwali tajemnica procesu technologicznego bo nie chcieli zdradzic, ze te frytki sa pulpy a nie kawalek ukrojonego kartofla...( ͡°͜ʖ͡
@Miedziany_Brodacz: z tego co pamietam na galilelo pokazywali linie produkcyjna frytek do maka...i pokazali maszynke...wchodzil obrany ziemniak, wychodzily frytki, ale to nie byly grytki z prostego ciecia ziemniaka, ziemniaki najpierw robione na papke, pewnie jakies skadniki dodawane i potem wyprasowywane sa "nitki" w postaci frytek. reporter zapytal co robi ta maszyna i oczywiscie technolog odpowiedzial, ze to tajemnica i nie moze odp ;-) wchodzil surowy ziemniak wychodzily frytki, na wej i
Komentarze (11)
najlepsze
Jak fryty to tylko chrupiące domowe.