Wegetarianie i weganie nie potrzebują aspiryny
Zjadają ją w warzywach i owocach. Naukowcy zauważyli, że większe stężenie kwasu salicylowego, który pełni funkcję bioregulatora, występuje u wegetarian i wegan. Wysoka zawartość tego składnika we krwi może też wyjaśniać, dlaczego wegetarianie i weganie chorują rzadziej niż osoby jedzące mięso. <a href="http://youtube.com/watch?v=DsOoVJBrvHE" title="">http://youtube.com/watch?v=DsOoVJBrvHE</a>
skolman_mws z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 5
Komentarze (5)
najlepsze
Jedzenie a zdrowie
http://alterkino.org/jedzenie-ma-znaczenie
http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo
http://www.youtube.com/watch?v=p2ktZr0CCC0
Przejdź na surową żywność (Raw
tak więc nie szkodzi, że jesz dużo owoców i warzy, jesli jesz mięso szkodzisz sobie
Mięso zawiera 10-1000x więcej szkodliwych substancji niż rośliny kumulowanych ze środowiska (bo na 1 kg mięsa potrzeba ok. 10 kg paszy roślinnej) - GMO = herbicydy (chyba nie muszę tłumaczyć co to znaczy) + szkodliwe pozostałości tuczu i przemysłowego przetwarzania mięsa: konserwanty, antybiotyki, sztuczne hormony i inne dodatki.