Ponieważ pracuję w laboratorium i z tego powodu lubiędobrze zdefiniowane przepisy..
Schłodzona będzie smakowała akurat.
Przepis może i ciekawy, ale szczerze mówiąc nie przesadzałabym z tym zdefiniowaniem- każdy sensowny przepis ma dokładnie podane proporcje i sposób wykonania. A jak uczy cykl "Gotuj z wykopem", niektóre posiadają nawet zdjęcia poglądowe do każdej zmiany stanu dania.
Laboratoryjne przepisy nie mają zdjęć i jest dla tego dobry powód: proporcje składników muszą się zgadzać, ale wykonanie warto opanować na zasadzie prób i błędów - wtedy można zrozumieć proces i stosować go później uniwersalnie niezależnie od przepisu. No i kwestia tego ile czasu, którego nie mammusiałbym zmitrężyć na pojedynczy przepis, który ugotują koniec końców dwie osoby;)
Przepis robiłem w taki sposób,żeby niezbyt doświadczony kucharz był w stanie powtórzyć tylko
Komentarze (2)
najlepsze
Przepis może i ciekawy, ale szczerze mówiąc nie przesadzałabym z tym zdefiniowaniem- każdy sensowny przepis ma dokładnie podane proporcje i sposób wykonania. A jak uczy cykl "Gotuj z wykopem", niektóre posiadają nawet zdjęcia poglądowe do każdej zmiany stanu dania.
Laboratoryjne przepisy nie mają zdjęć i jest dla tego dobry powód: proporcje składników muszą się zgadzać, ale wykonanie warto opanować na zasadzie prób i błędów - wtedy można zrozumieć proces i stosować go później uniwersalnie niezależnie od przepisu. No i kwestia tego ile czasu, którego nie mammusiałbym zmitrężyć na pojedynczy przepis, który ugotują koniec końców dwie osoby;)
Przepis robiłem w taki sposób,żeby niezbyt doświadczony kucharz był w stanie powtórzyć tylko