McDonalds karmi 68 milionów osób dziennie ok. 1% populacji Świata
![McDonalds karmi 68 milionów osób dziennie ok. 1% populacji Świata](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_Sh0QcoFQ8orrulCDptQaHayww69sGEP1,w300h194.jpg)
Wydaje 75 hamburgerów na sekundę, jest największym dystrybutorem zabawek, zatrudnia ok. 1 miliona nowych pracowników każdego roku, średnio jeden na 8 amerykańskich pracowników pracował w McDonaldzie.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 175
Komentarze (175)
najlepsze
nie płacz to było tylko 9 dni temu... teraz są kupony na 2x Cheesa za 5 PLN...
Mamy pieczywo, mamy kawałek mięsa, ogórek, sałata, pomidor. Co w tym nie zdrowego? To że mięso smażone jest na tłuszczu?
A schabowy u mamusi, to na czym niby jest smażony?
Frytki to już co innego, bo przesiąkają olejem do cna, ale hamburger czy pizza? Nie wiem co w tym nie zdrowego... Składniki takie same jak spożywa się na sniadanie, obiad czy
Mięso nie jest smażone na tłuszczu :P
mają grille beztłuszczowe, wygląda to jak prasa do pieczenia :)
za wiele cukrów tylko może być niezdrowa, czyli bez buły by należało to jeść... Ale weź się wtedy zapchaj... no i okres przydatności bułek także mnie zastanawia zawsze...
@Fearaneruial: Wiesz, w supermarkecie też nie masz pewności czy data na mięsku nie jest "przebijana"...
O tych grillach beztłuszczowych nie wiedziałem, czyli żarcie jest zdrowsze niż myślałem xD
Jak po wciągnięciu 4 mam spokój na pare godzin. Za 14 zł
Widziałem ostatnio materiał w TV, gdzie jegomość zatruł się marchewką na śmierć (zabił sobie wątrobę, wypijając w ciągu krótkiego czasu kilkadziesiąt litrów soku z marchwi i łykając witaminę A - taka dieta). Nadmiar witaminy A jest toksyczny dla organizmu.
I nie, nie podam źródła, tak było gdzieś napisane, jest 3 w nocy i musisz mi uwierzyć na słowo. Ale pomyśl po prostu, że tak kolosalna korporacja nie powinna sobie pozwolić na wpadki, więc musi się trzymać ścisłych norm, chociażby dlatego, żeby chiński mc royal smakował tak samo, jak polski i francuski.
Wiem jak to wygląda od środka i jakie przepisy tam obowiązują pracowników w trakcie pracy. Tutaj po prostu nie ma możliwości żeby coś dotknęło ziemi albo nawet żeby ktoś sobie twarzy dotknął a potem jedzenia bez umycia rąk. A w każdym innym barze/restauracji przeważnie nikt się tym nie przejmuje, szczególnie jak kucharka w barze waży 50kg za dużo i pot jej się wydobywa z każdej części ciała a tak też
Nie trafisz tam ludzkiego mięsa jak w budkach z kebabem na centralnym Warszawie.
Można mówić wszystko o Macu, ale dostarczają towary najwyższej jakości i szczerze wątpię, czy gdybyśmy spróbowali zrobić w domu podobny zestaw to czy wyszedłby nam zdrowszy - wątpię.
Po prostu taka jest specyfika tego typu jedzenia. Wiadomo, że
Gdy hamburgery kosztowały 2 zł to schodziło ich 2-3 tys. dziennie
Okres przydatności frytek to 7 minut - jeśli klient nie odbierze ich w tym czasie to są wyrzucane
Pierwszego dnia McD zarabia na pensje pracowników, drugiego dnia na lokal, trzeciego dnia na resztę kosztów a reszta miesiąca to zysk na czysto
Można zawsze poprosić o ketchup do frytek - zwykle pracownikom
Zapytacie dlaczego jedyny, albo jeden z dwóch chociaż jest jeszcze KFC?
A próbowaliście iść w garniaku przed spotkaniem z klientem i kupić np Longera czy Hot Wingsy? No właśnie.
W McDonaldzie nie dość, że obsługa jest najszybsza to ich produkty są przygotowane do jedzenia w locie.
Cheesburger/hamburger to najlepsze co wymyślono i ratuję dupę