@mrmydlo: Robię dokładnie tak samo, jeszcze prościej bo bez lodu ;) Mnie najbardziej smakuje w proporcji 1 łyżka kawy na 2 łyżki cukru dla dość dużej szklanki. Jak się da gorące mleko to też bardzo dobre wychodzi ;) to już chyba cappuccino się zwie? nie znam się na kawie zbytnio ;)
@zdechly_jez: a to ok ;) ale i tak na przyszłość nie polecam. Dodatkowo do kruszenia lodu potrzebna jest nie tylko specjalna końcówka, ale też specjalny lód (tak jakby pusty w środku) :P
Ja rozumiem, przepisy na rzeczy proste, do zrobienia dla każdego. Ale kawa mrożona? Przecież to jest tak instynktowne i logiczne, że się daje zimne coś (mleko, lody, lód) na ciepłą kawę albo jakoś podobnie. Jakby robić przepis na herbatę z cukrem i cytryną.
Komentarze (40)
najlepsze
Bierzemy mleko z lodówki, wlewamy do szklanki, wsypujemy kawę rozpuszczalną, słodzimy i dodajemy parę kostek lodu.
w opisie mogłeś ten przepis przedstawić
@voyageur: idźcie sobie, czuję się samotny.
Bez przesady, słabe, nie nadaje się.